Foto: F64
Latvijas futbola klubs Jūrmalas "Spartaks" piektdien piektās kārtas "Optibet" virslīgas spēlē izlaida divu vārtu pārsvaru un spēli Valmierā noslēdza ar neizšķirtu rezultātu.

"Spartaks" viesos spēlēja neizšķirti 2:2 (2:0) ar "Valmieru".

Viesu labā vārtus guva Nemanja Belakovičs un Ariagners Smits, bet Valmieras klubā izcēlās Toluvalase Arokodare un Samats Sarsenovs.

Līdz spēles 25.minūtei tiesneša svilpe lielākoties sekoja pēc spēlētāju divcīņām, kas uz muguras nereti noguldīja valmieriešus, bet brīžiem cieta arī "Spartaka" spēlētāji. Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja "Spartakam" pavērās 28.minūtē, kad no aptuveni 18 metriem spēcīgu sitienu izdarīja Nauris Bulvītis, taču rezultāts palika nemainīgs.

31.minūtē Sarsenovs soda laukumā iepretim vārtiem atrada Arokodari, kura sitienu atvairīja virslīgas debitants Jevgēņijs Nerugals. Turpmāko minūti valmierieši vēl centās izdarīt spiedienu uz Jūrmalas kluba vārtiem, taču nesekmīgi. Septiņas minūtes līdz puslaika beigām Lakijs Opara no laukuma labās malas bumbu raidīja soda laukumā, kur nepiesegts bija jūrmalnieku "bombardieris" Belakovičs, uzbrucējam gūstot savus piektos un komandas pirmos vārtus.

Spēles rezultātu izdevās dubultot otrā puslaika sestajā minūtē. Valmierieši pieļāva kļūdu aizsardzībā, kas vienatnē pret vārtsargu ļāva izskriet Ariagneram Smita, kura sitiens atdūrās pret vārtu pārliktni un pēc tam ielidoja tīklā. Divu vārtu pārsvaru izdevās noturēt vien četras minūtes, jo ar precīzu raidījumu laukuma otrā galā atbildēja Sarsenovs. Uzbrucējs uz soda laukuma līnijas pirmais ieguva bumbu un ar pirmo pieskārienu sadeldēja rezultātu līdz minimumam.

Turpinājumā valmierieši jūtami kāpināja tempu, kas rezultātu deva jau 79.minūtē. Arokodare soda laukumā uzlēca visaugstāk un panāca 2:2. Atlikušās desmit minūtes noritēja pretuzbrukumos, abām komandām regulāri cenšoties bumbu nogādāt pretinieku soda laukumā. Pašā mača izskaņā "Spartaks" biežāk kontrolēja bumbu, taču "Valmieras" aizsardzība bija pārāk blīva.

Valmieras komandai šī bija trešā spēle pēc kārtas, kurā izdevies izcīnīt vismaz vienu punktu, savukārt "Spartakam" iepriekšējās divās cīņās nācās atzīt pretinieku pārākumu.

Belakovičs ar pieciem gūtiem vārtiem tikpat mačos dala labākā snaipera godu virslīgā.

Mājinieku rindās pēc trīs spēļu pārtraukuma vārtos bija redzams Vladislavs Lazarevs, tikmēr pretējā laukuma pusē nelielā savainojumā iedzīvojies pirmais numurs Dāvis Ošs, kā rezultātā debiju piedzīvoja Jevgēņijs Nerugals.

Par spēles disciplīnu gādāja Latvijas vadošais futbola soģis Andris Treimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!