Latvijas futbola virslīgas kluba "Ventspils" pussargs Daniils Ulimbaševs saņēmis diskvalifikāciju, kas viņam liegs piedalīties nākamajās vienības trīs spēlēs, par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas sēdes spriedumu ziņots LFF mājaslapā.

Pārkāpums tika veikts "Optibet" virslīgas septītās kārtas spēlē 13. jūlijā, kad "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:1) piekāpās BFC "Daugavpils" vienībai. Ulimbaševs, kurš spēlē bija nācis uz maiņu, mača 81. minūtē agresīvi devās pēc bumbas, bet tā vietā notrieca mājinieku vārtsargu Ivanu Dubodelovu.

Futbolists par epizodi tika noraidīts no laukuma, bet Discipilinārlietu komiteja viņam piespriedusi diskvalifikāciju līdz 25. jūlijam, kā arī 280 eiro lielu naudas sodu. "Ventspils" vienība šajā laika posmā tiksies ar futbola klubiem "Metta", "Riga" FC un RFS.

Naudas sodus saņēmuši arī pāris virslīgas futbola klubi. Futbola klubam "Tukums 2000"/TSS nāksies šķirties no 70 eiro par sākuma laika kavēšanu mājās aizvadītā mačā pret "Riga" vienību, bet vēl 70 eiro sods piešķirts par stadiona infrastruktūras neatbilstību.

Savukārt "Daugavpils" klubs zaudējis šādu pašu summu par paviršu apsardzes darbību, nenodrošinot sabiedrisko kārtību jau iepriekš minētajā mačā pret "Ventspils" vienību, lēmusi komiteja.

"Ventspils" klubs pēc septiņām aizvadītām kārtām ieņem ceturto vietu virslīgā ar desmit izcīnītiem punktiem. Tiesa, komandai divas no nākamajām trim spēlēm jāaizvada pret līgas līderēm RFS un "Riga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!