Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijas futbola grands "Barcelona" atlaidis galveno treneri Enriki Setjenu, pirmdien apstiprināja klubs.

Treneru maiņu izraisīja 2:8 (1:4) sagrāve Čempionu līgas ceturtdaļfinālā Lisabonā mačā ar Minhenes "Bayern".

"Jaunais treneris tiks paziņots tuvākajās dienās kā daļa no komandas plašas pārstrukturēšanas," teikts kluba "Twitter" paziņojumā.

Setjens tika iecelts amatā tikai janvārī, bet ir samaksājis savu cenu par to, ka Barselonas vienība zaudēja "La Liga" čempionu titulu Madrides "Real" un pēc tam cieta pazemojumu pret Minhenes "Bayern" Čempionu līgā.

Setjena vadībā "Barcelona" 25 spēlēs izcīnīja 16 uzvaras, četrus neizšķirtus un cieta piecas sakāves.

Setjena aiziešana tika apstiprināta valdes ārkārtas sanāksmē "Camp Nou" stadionā, kas ilga gandrīz sešas stundas un kurā redzēja, ka par labāko izvēli aizstājēja lomā tika minēts nīderlandietis Ronalds Kūmans.

Dusmīgie komandas līdzjutēji cerēja, ka nekavējoties tiks sarīkotas arī jaunas kluba prezidenta vēlēšanas, taču prezidents Hoseps Bartomeu, kas jau ilgāku laiku atrodas zem līdzjutēju lupas, turpinās darboties vismaz līdz nākamajam gadam.

"Pēc visu variantu izvērtēšanas valde uzskata, ka 15.marts ir vispiemērotākais datums prezidenta vēlēšanu rīkošanai," teikts kluba paziņojumā.

Setjena pēctecim būs ātri jāgūst rezultāts, ņemot vērā, ka nākamgad jaunā valde varētu izvirzīt savu treneri.

Kūmans kopš 2018.gada ir atbildīgs par Nīderlandes valstsvienību, un viņa pienākums būs vadīt nākamā gada atliktajā Eiropas čempionātā un 2022.gada Pasaules kausa izcīņā.

Tika apsvērta arī Mauriso Početino kandidatūra, taču viņš jau janvārī bija izslēdzis šādu iespēju savu saišu ar konkurentu klubu Barselonas "Espanyol" dēļ.

Saskaņā ar Spānijas informācijas avotiem Kūmans un viņa aģents pirmdienas vakarā risināja sarunas par divu gadu līgumu, otrajam gadam esot atkarīgam no prezidenta vēlēšanu iznākuma.

Kūmans bauda varoņa statusu Barselonā pēc tam, kad Johana Kruifa vadībā viņš guva uzvaras vārtus 1992.gada Eiropas kausa finālā.

Tomēr viņa trenera karjera ir bijusi dažāda, un viņš ieradīsies klubā, kurš atrodas krīzes situācijā, un viens no viņa pirmajiem uzdevumiem būs pārliecināt kapteini Lionelu Mesi nedoties prom.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!