Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas U-17 vīriešu futbola izlase svētdien triumfēja Jelgavā notikušajā Baltijas kausa izcīņā šajā vecuma grupā.

Latvieši turnīra otrajā un pēdējā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar vienaudžiem no Lietuvas.

Lietuvieši 17.minūtē ar sitienu starp aizsarga kājām izvirzījās vadībā, bet pirmā puslaika otrajā pusē, 37.minūtē, Bruno Melnis realizēja 11 metru soda sitienu, panākot 1:1. Lai gan šāds rezultāts apmierināja Jurģa Pučinska komandu, taču latvieši ar to nesamierinājās un otrajā puslaikā vairākkārt bija tuvu uzvaras vārtu gūšanai, pilnībā kontrolējot spēles gaitu un neļaujot lietuviešiem izpausties un nopietni apdraudēt mājinieku vārtus.

Jau ziņots, ka piektdien latvieši ar 4:0 sagrāva igauņus, kuri nākamajā dienā ar 0:1 atzina lietuviešu pārākumu. Pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, turnīrā uzvaru svinēja Latvijas jaunie futbolisti.

Komandas galvenais treneris Jurģis Pučinsks ar treneru korpusu uz treniņnometni uzaicināja 23 spēlētājus no septiņiem dažādiem klubiem.

Pērn Baltijas kausa izcīņā Latvijas U-17 izlase ierindojās trešajā vietā, bet vēl pirms gada kļuva par turnīra čempioni.

Latvijas U-17 vīriešu futbola izlases sastāvs Baltijas kausa izcīņai:

Vārtsargi: Ņikita Parfjonovs ("Metta"), Raivo Stūriņš ("JFC Skonto"), Klāvs Lauva ("Liepāja");

Aizsargi: Niks Sliede, Kristers Atars, Leonards Žabins (visi - "Rīgas Futbola skola"), Gļebs Klujevs ("Accrington Stanley", Anglija), Kristaps Jansons ("Tukums"/TSS), Andrejs Vostrikovs, Deniss Silajevs-Kožurovs (abi - "JFC Skonto");

Pussargi: Daniels Nosegbe, Gļebs Patika, Armans Muradjans (visi - "JFC Skonto"), Ričards Penka, Gļebs Žaleiko, Ņikita Pašņevs (visi - "Rīgas Futbola skola"), Kristaps Kārlis Krieviņš ("Tukums"/TSS), Kristers Volkovs ("Liepāja), Markuss Haritonovs ("Daugavpils");

Uzbrucēji: Valerijs Lizunovs ("Daugavpils"), Dario Šits, Bruno Melnis (abi - "Metta"), Markuss Maksimuss Alpēns ("Liepāja").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!