"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienība "Liepāja" ceturtdien pirmajā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās sezonas pieveica "Parnu Sadam" vienību.

Liepājnieki savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 78:75 (26:23, 8:15, 18:16, 26:21). Tā bija pirmā pārbaudes spēle, kuru komanda aizvadīja jaunā galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa vadībā, bet piektdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Uzvarētāju labā 19 gadus vecais Roberts Bērziņš guva 18 punktus, bet 15 punkti un 18 atlēkušās bumbas Guntim Sīpoliņam. Savukārt viesu rindās ar 16 punktiem izcēlās Mihels Kirvess, bet latviešu basketbolists Lauris Blaus guva 12 punktus, kamēr Linards Jaunzems atzīmējās ar sešiem punktiem.

Neoficiālā debijas mačā Kurzemes kluba labā 13 punktus guva Dāvis Geks, kuram šī būs pirmā sezona dzimtenē kopš 2016./2017. gada sezonas. Jau ziņots, ka vienību pastiprinājis arī Iļja Gromovs, kurš ceturtdienas mačā gan nepiedalījās.

Savukārt kluba valdes loceklis Normunds Atvars piektdien publicētajā raidījumā "Basketstudija 2+1" atklāja, ka BK "Liepāja" vadība cer šosezon iztikt vien ar Latvijā dzimušiem basketbolistiem. Pagaidām gan vienība cer vēl papildināt vienu pozīciju, par kuru nav droši zināms, vai tai atrodams Latvijas basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!