Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) uz nenoteiktu laiku atlikusi 2020./2021. gada telpu futbola Čempionu līgas sezonas izlozi, liecina klubiem izsūtītā vēstule. Šogad turnīrā debiju paredzēts veikt "Optibet" Latvijas virslīgas čempioniem "Petrow".

UEFA pēdējo nedēļu laikā pēc Covid-19 dīkstāves atsākusi vairāku turnīru izspēli. Noslēgtas 2019./2020. gada Čempionu līgas un Eiropas līgas sezonas, uzsākti to nākamās sezonas atlases turnīri, kā arī laukumā Nāciju līgā un kvalifikācijas turnīros gājušas pieaugušo un U-21 valstsvienības. Neskatoties uz rūpīgi izstrādātajiem noteikumiem, pozitīvi rezultāti Covid-19 pārbaudēs sagādājuši milzīgu administratīvo noslodzi, vēstulē uzsver UEFA.

Domājot par gaidāmās telpu futbola sezonas drošu norisi, UEFA lēmusi pārcelt 15. septembrī plānoto pirmās apakšgrupas kārtas izlozi. Organizācija šobrīd lemj par sezonas saīsināšanu, kā arī ceļošanas risku dēļ izskata dažādus izspēles variantus. UEFA pieļauj komandas sagrupēt pēc ģeogrāfiska principa, kas ļautu komandām veikt vieglākus pārbraucienus.

Pēdējos gados ierasts, ka Čempionu līgas kvalifikācijas kārta tiek aizvadīta augusta izskaņā.

Gaidāmajā Čempionu līgas sezonā debiju vajadzētu piedzīvot Latvijas telpu futbola klubam "Petrow", kas jau sācis gatavošanos gaidāmajai sezonai. Pērn vienība, kas sezonu iepriekš izcīnīja bronzas medaļas, kļuva par desmito Latvijas telpu futbola čempioni.

Iepriekšējā sezonā Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā Latviju pārstāvēja Daugavpils "Lokomotiv" komanda, kas tobrīd vēl tika saukta par "LDZ Cargo"/DFA. Komanda apakšgrupas turnīrā Maķedonijā ieņēma otro vietu, cīņā par iekļūšanu pamatturnīrā piekāpjoties vien mājiniekiem "Shkupi" klubam.

Savukārt no 2008. gada Latviju starptautiskajās sacensībās ik gadu pārstāvēja vienpadsmitkārtējā čempione "Nikars" vienība, kas regulāri startu Čempionu līgā uzsāka tās pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!