Latvijas futbola valstsvienības aizsargs Mārcis Ošs karjeru turpinās Šveices augstākajā līgā jeb superlīgā, pievienojoties "Lugano" komandai, ziņo portāls "Sportacentrs.com" un Šveices mediji. Limbažnieks šajā valstī spēlējis jau kopš 2018. gada.

Ošu uz Šveices komandu izīrēs Latvijas futbola virslīgas vienība Jūrmalas "Spartaks", kas pirmdien paziņoja, ka ar futbolistu noslēgusi vienošanos līdz 2022. gada izskaņai. Latvijas futbolists Lugano komandai pievienojies līdz sezonas beigām.

29 gadus vecais futbolists pēdējās divas sezonas jau pavadīja superlīgā, pārstāvot Neišateles "Xamax" vienību. Arī toreiz viņš Šveicē nonāca, pateicoties īres līgumam no Jūrmalas "Spartaka". "Xamax" sastāvā Ošs 54 spēlēs atzīmējās ar sešiem vārtu guvumiem, vairākkārt iekļūstot superlīgas kārtas labāko spēlētāju sastāvā.

"Xamax" vienība pagājušajā sezonā gan izkrita no superlīgas, tādējādi nonākot Šveices otrajā augstākajā līgā. Neišatelē iemīļotais Ošs pēc sezonas sociālajā vietnē "Instagram" gan pauda pateicību līdzjutējiem un minēja, ka labprāt saglabātu vietu klubā, taču tas daļēji esot arī atkarīgs no "Spartaks" komandas vadības.

Vidzemnieks no 2011. līdz 2015. gadam pārstāvēja FK "Jelgava", kļūstot par vienu no vienības pamatvērtībām. Tam sekoja deviņas aizvadītas spēles Polijas klubā Zabžes "Gornik", atgriešanas Jelgavā, bet 2018. gadā – pievienošanās "Spartaks" klubam.

Latvijas izlases rindās Ošs pēdējos pāris gados kļuvis par pamatsastāva aizsargu, 11 spēlēs izceļoties ar vienu vārtu guvumu.

Savukārt "Lugano" vienība ir trīskārtēja Šveices čempione. Tiesa, pēdējo reizi tas paveikts 1949. gadā. Klubs pagājušosezon ieņēma piekto vietu superlīgā, bet iepriekšējo trīs sezonu laikā divreiz izcīnījis trešo vietu. Tas ļāva "Lugano" piedalīties UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, no kura "Lugano" gan neizkļuva.

Latvijas sportā Lugano pilsēta pazīstama kā vieta, kuras klubā ilgus gadus pavadījis hokeja valstsvienības vārtsargs Elvis Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!