Foto: AFP/Scanpix

Latvijas futbola izlases sensacionālo panākumu divu spēļu summā "Euro 2004" kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtā Turcijā atceras joprojām, pēc 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas apakšgrupu izlozes portālam "Delfi" sacīja Stambulas laikraksta "Milliyet Newspaper" žurnālists Onurs Dincers.

Jau vēstīts, ka izlozē kļuva zināms, ka Latvija 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijā sacentīsies ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Pēc izlozes portāls "Delfi" sazinājās ar turku žurnālistu, kurš pastāstīja, ko par gaidāmajiem pretiniekiem domā Turcijā.

"Turcija futbolā atkal kāpj uz augšu, ne tikai klubu, bet arī valstsvienību līmenī. Pēc vilšanās, nekvalificējoties 2018. gada Pasaules kausam, un Senola Guneša apstiprināšanas galvenā trenera amatā kāpums ir sācies," stāstīja Dincers

"Gunešs bija izlases treneris zelta gados, kad 2002. gadā izdevās iekļūt Pasaules kausa pusfinālā. 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācija pāradīja, ka Turcijas futbols atgriežas savos labajos laikos. Gunešs sācis veidot jaunu komandu, kurā spēlē jauni spēlētāji. Tas nozīmē, ka komanda ir pārmaiņu procesā, ienākot jaunajai paaudzei," situāciju Turcijas futbolā ieskicēja žurnālists.. "Lielākā daļa spēlētāju spēlē ārzemēs, un viņu veiksmīgais sniegums redzams arī valstsvienības spēlē. Hakans Calhanoglu spēlē "AC Milan", Čaglars Sojuncu un Cengizs Unders – Lesteras "City", Merihs Demirals – "Juventus", Jusufs Jazici un Buraks Jilmazs – "Lille", viņi arī ir ievērojamākie spēlētāji".

Viņš gan norādīja, ka Turcijā nepriecājas par Pasaules kausa izlozes rezultātiem, jo grupā ir trīs izteiktas favorītes par vietu pirmajās divās vietās.

"Senols Gunešs pieminēja, ka Nīderlande nav viegls pretinieks. Arī no trešā groza mums tika spēcīgākā komanda – Norvēģija. Paredzams, ka Turcija, Nīderlande un Norvēģija cīnīsies par pirmajām divām vietām grupā," prognozēja Dincers. "Daudz būs atkarīgs no Nīderlandes, jo tā arī ir pārejas procesā. Franks de Būrs ir jaunais treneris, un viņiem ir pāris jauni spēlētāji sastāvā. De Būrs zina Turcijas futbolu, jo viņš ir bijušais "Galatasaray" spēlētājs."

"Es personīgi uzskatu, ka Norvēģija ir grupas favorīti. Ērlings Holanns un Aleksandrs Serlots ir lieliski. Serlots bija labākais vārtu guvējs Turcijas superlīgā, un šajā sezonā viņš spēlē "Leipzig" komandā. Viņš ir tikpat spēcīgs kā Holanns."

Nav nekāds brīnums, ka Turcijā pārāk daudz par Latvijas futbolu neinteresējas, tomēr 2003. gadā Latvijas izlases šokējošā uzvaru divu spēļu summā atstājusi pamatīga rētas

"Ja godīgi, es neko daudz nezinu par situāciju Latvijas izlasē, bet šeit medijos runā, ka Latvija bija komanda, kura jau iepriekš neļāva Turcijai iekļūt finālā," sacīja laikraksta "Milliyet Newspaper" žurnālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!