Foto: F64

Ceturtdien, 18. martā, Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs paziņojis 28 spēlētājus, kuri uzaicināti uz valstsvienību dalībai 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs pret Melnkalni, Nīderlandi un Turciju, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF). Izlases lokā atgriezušies aizsargi Vitālijs Maksimenko un Aleksandrs Solovjovs, bet valstsvienībai pirmo reizi pievienojies futbola kluba "Liepāja" vārtsargs Krišjānis Zviedris.

Latvijas valstsvienība kopā pulcēsies svētdien, 21. martā, sākot gatavošanos trim mačiem saspringtā grafikā.

Salīdzinājumā ar pēdējo valstsvienības nometni, ierindā atgriezies vārtsargs Pāvels Šteinbors, kurš atzīts par 2020. gada labāko Latvijas futbolistu. Pēc pārtraukuma izlases rīcībā ir arī iepriekš Japānā spēlējušais aizsargs Vitālijs Maksimenko, kurš pašlaik maizi pelna Slovēnijā, kā arī cits aizsardzības spēlētājs Aleksandrs Solovjovs.

Maksimenko izlases rindās loģistikas problēmu dēļ nespēlēja visu 2020. gadu, bet vēl 2019. gadā bija stabila izlases pamatsastāva vērtība Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklā. Savukārt Solovjovs valstsvienības kreklu pēdējo reizi vilka 2019. gada vasarā. Arī viņam šis ir pirmais izsaukums uz Daiņa Kazakeviča vadīto valstsvienību.

Vārtsargu rindās šoreiz ir potenciālais izlases debitants Krišjānis Zviedris, kuram šis ir pirmais uzaicinājums uz izlasi. Kuldīgā dzimušais futbolists jau vairākus gadus pārstāv futbola klubu "Liepāja", bet Latvijas izlašu apritē vien bijis 2018. gadā kā U-18 izlases rezerves vārtsargs.

Visi pārējie uzaicinātie spēlētāji valstsvienības kreklos aizvadījuši jau vismaz trīs mačus.

Nākamnedēļ Latvijas izlase sāks jauno atlases ciklu. Pagājušajā gadā izlozē noskaidrojās, ka 2022. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijā mūsu valstsvienība spēlēs vienā grupā ar Nīderlandi, Turciju, Norvēģiju, Melnkalni un Gibraltāru. Visas spēles plānots aizvadīt šī gada ietvaros.

Nometnes sākumā Latvijas izlase gatavosies pirmajam mačam ar Melnkalni dzimtenē. Šī spēle 24. martā notiks "Skonto" stadionā, taču pārējās kvalifikācijas cikla mājas spēles 2021. gadā paredzēts aizvadīt ierastajā mājvietā "Daugavas" stadionā.

27. martā Latvijas izlase viesosies Nīderlandē, bet 30. martā izbraukumā tiksies ar Turcijas valstsvienību.

Visas gaidāmās spēles martā notiks aiz skatītājiem slēgtām durvīm - biļetes iegādāties nav un nebūs iespējams. Latvijas izlases spēlēm sekot varēs televīzijas kanālā TV6.

Latvijas izlases personāls:

Dainis Kazakevičs - galvenais treneris
Jurģis Pučinsks - treneris
Marians Pahars - treneris
Jānis Intenbergs - treneris
Vladimirs Serbins - treneris-analītiķis
Aleksandrs Proskurņins - vārtsargu treneris
Māris Smirnovs - fiziskās sagatavotības treneris
Artūrs Ivuškāns - fizioterapeits
Jurijs Ksenzovs - fizioterapeits
Dmitrijs Jefremenkovs - fizioterapeits
Boriss Novikovs - ārsts
Aivars Vaivods - menedžeris
Jānis Zeltiņš - ekipējuma menedžeris
Viktors Sopirins - preses sekretārs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!