Divas nedēļas pirms Latvijas futbola sezonas sākuma "karstākais" temats bija debitante "Noah Jurmala" un tās liktenis. Komanda bez problēmām tika pie licences dalībai virslīgā, bet tad dažādu notikumu ķēde noveda pie licences zaudēšanas.

Kādēļ atņemta licence, un kādēļ Latvijas Futbola federācija (LFF) neņēma vērā "Noah Jurmala" argumentus? Portāls "Delfi" uzklausīja visus iesaistītos, un viennozīmīgas atbildes nav, tādēļ piedāvājam lasītājiem pašiem spriest, kam ir taisnība, kuri fakti ir patiesība un kurš īsti nepasaka visu līdz galam.

"Bija pasūtījums, lai likvidētu "Noah Jurmala", to apliecina manā rīcībā esošā informācija. Uz to norāda arī kritēriji, piemēram, "Noah Jurmala" bija 2021. gada sezonas licence. LFF pilnībā viss apmierināja – sporta, infrastruktūras, administrācijas, personāla, finanšu utt. jautājumi," uzskata "Noah Jurmala" vadītājs Aleksandrs Jakubovskis.

"Klubu licencēšanas finanšu eksperts 18. martā papildus izvērtēja dokumentus un sniedza jaunu atzinumu, ka līdz 2021. gada 18. martam (ieskaitot) Latvijas Futbola federācijai nav iesniegta pietiekoša informācija, kas liecinātu par biedrības spējām atbilstoši un finansiāli patstāvīgi īstenot plānoto darbību Virslīgas norisēs, tādejādi biedrība nekvalificējas Latvijas Futbola federācijas klubu licencēšanas finanšu kritērijiem un UEFA klubu licencēšanas un "Financial Fair Play" noteikumiem, kas tiek piemēroti 2021.gadam," argumentē LFF Disciplinārlietu komitejas vadītāja Jevgenija Tverjanoviča-Bore.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!