Foto: Reuters/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla dueļu pirmajās spēlēs trešdien uzvaras viesos izcīnīja "Paris Saint-Germain" (PSG) un Londonas "Chelsea" komandas.

Parīzes vienība drēgnajos laikapstākļos ar rezultātu 3:2 (2:1, 1:1) pārspēja mājiniekus Minhenes "Bayern".

Jau spēles otrajā minūtē Eriks Maksims Šupo-Motings pēc stūra sitiena norībināja viesu pārliktni. PSG atbildi gan ilgi nebija jāgaida. Minūti vēlāk "Bayern" iekrita uz pretuzbrukumu, pēc Neimāra piespēles spēles rezultātu atklājot Kilianam Mbapē, kura raidīto bumbu caur padusi izlaida Manuels Noiers.

Minhenes kluba aizsargiem talantīgie viesu futbolisti turpināja sagādāt problēmas. Ja spēles 12. minūtē Juliāna Drakslera vārtu guvums aizmugures dēļ netika ieskaitīts, tad 28. minūtē "Bayern" aizsardzība kļūdījās vēlreiz. Neimārs ar asu piespēli uzreiz pēc standartsituācijas vienatnē pret vārtsargu izvirzīja Markinjosu, kurš panāca 2:0. Komandas kapteinis pēc vārtu guvuma savainojuma dēļ gan uzreiz tika nomainīts.

Divas maiņas pirmajā puslaikā veica arī vācieši, laukumā nākot Žeromam Boatengam un Alfonso Deivisam. Savu mājinieki panāca, spēles 37. minūtē Šupo-Motingam ar galvu izmantojot izcilu Tomasa Milera piespēli un izceļoties pret savu bijušo komandu.

Otrajā puslaikā "Bayern" vēl vairāk nostiprināja savu pozicionālo pārsvaru, turklāt izpildīja krietni vairāk sitienu. Tomēr Vācijas komanda ilgi nespēja izmantot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, bet Mbapē un Neimārs viens pēc otra nerealizēja izcilus raidījumus otrā laukuma pusē.

Rezultātu vācieši gan īslaicīgi izlīdzināja. Šoreiz Tomass Millers nonāca piespēles adresāta lomā, precīzi sitot ar galvu pēc Jozua Kimmiha izpildītas standartsituācijas. Tomēr otro reizi spēlē vārtu guvumu noorganizēja arī Mbapē, kurš 68. minūtē vēlreiz piedalījās bīstamā pretuzbrukumā, izvirzot Parīzes komandu vadībā.

Spēles atlikušajā gaitā PSG vārtsargam Keiloram Navasam bija daudz rūpju par savu vārtu drošību. Uzreiz pēc Mbapē vāru guvuma Šupo-Motings radoši sita pa vārtiem ar papēdi, bet viņa raidījums tika bloķēts. Savukārt 86. un 87. minūtē viens pēc otra bumbu tieši garām vārtiem raidīja Dāvids Alaba un Šupo-Motings.

Pamatlaika izskaņā "Bayern" futbolisti pauda cerības uz 11 metru soda sitienu par šķietamu spēli ar roku, tomēr tā arī nespēja izmantot milzīgo izpildīto sitienu pārsvaru (31 pret sešiem).

Savukārt Londonas "Chelsea" komanda viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Lisabonas "Porto" futbolistus.

Arīdzan Portugālē notiekošajā spēlē bumbu ievērojami vairāk kontrolēja viena no komandām, to pārsvarā savā rīcībā uzturot "Chelsea" komandai. Šāds spēles ritējums ļāva Meisonam Mauntam pēc efektīva pagrieziena 32. minūtē atklāt rezultātu.

Tomēr vairāk vārtu gūšanas iespēju radīja laukuma saimnieki. Puslaika izskaņā bīstamā situācijā bloķēts tika Hesusa Koronas sitiens, bet otrā puslaika ievadā Eduāram Mendī nācās atvairīt Mussas Maregas raidījumu.

Mača izskaņā Londonas vienībai sanāca nodrošināt daudzsološu rezultātu pirms atbildes spēles. Pavirši nospēlēja Korona, Benam Čilvelam atņemot aizsargam bumbu, uzsākot individuālu reidu un panākot rezultātu 2:0 viesu labā.

Nākamotrdien abas komandas aizvadīs atbildes spēles. Ziņots, ka otrdien "Manchester City" ar rezultātu 2:1 mājās pieveica Dortmundes "Borussia", bet "Real Madrid" ar 3:1 pārspēja "Liverpool".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!