Foto: F64

"Riga" FC uzbrucējiem momentu realizēšanai ir nepieciešama koncentrēšanās un aukstasinība, bet vietu UEFA Konferences līgas grupu turnīrā var nodrošināt ar lielāku vēlmi nekā pretiniekiem, pēc ceturtdienas mača secināja Latvijas futbola kluba galvenais treneris Andris Riherts.

Jau ziņots, ka "Riga" ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas pirmajā mačā "Skonto" stadionā spēlēja neizšķirti 1:1 ar Gibraltāra vienību "Lincoln Red Imps".

Riherts pēcspēles preses konferencē atzina, ka mačs neesot bijis viegls. Komanda ātri izveidojusi momentus un tai vajadzēja gūt vārtus, taču vēlāk sākās neorganizēts haoss un individuāla spēle.

"Otrajā puslaikā pēc vārtu gūšanas vajadzēja nomierināties un saprast situāciju uz laukuma. Diemžēl tas haoss neapstājās un ielaidām vārtus. Rezultāts ir 1:1, neizšķirts, ar ko arī sākām šo dueli. Viss izšķirsies viesos. Nostādījām sevi grūtā situācijā un vēlreiz jāpierāda, uz ko esam vērti. Tas nav viegls pasākums, bet kolektīvs veidojas tikai un vienīgi tādās situācijās," stāstīja Riherts.

"Riga" komandai uzbrukumā priekšā bija Junusa Muritala un Žans Batists Leo, kuriem abiem bija labi vārtu gūšanas momenti, taču tie tika izniekoti.

"No malas šķita, ka viņi ir pārsteigti par iegūtajiem vārtu gūšanas momentiem. Uzbrucējiem ir nepieciešama koncentrēšanās un aukstasinība," atzina Riherts.

Atbildes spēle notiks nākamajā ceturtdienā Gibraltārā, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot grupu turnīrā.

"Abām divām komandām, lai cerētu uz uzvaru, ir jāgūst vārti. Viņiem būs priekšrocības savās mājās. Ja mēs gribam būt grupu turnīrā, tad vēlmei jābūt krietni lielākai nekā pretiniekiem un nedrīkst būt pārsteigumu, ja ir vārtu gūšanas momenti. Garantēju, ka sitīsimies līdz pēdējai sekundei. Gribam būt grupu turnīrā un strādājam šī mērķa sasniegšanai," atzīmēja Riherts.

Pretinieku galvenais treneris Miks Makelvī pauda, ka spēle bija ļoti intensīva un varējis just mājinieku līdzjutēju atbalstu tribīnēs.

"Sākumā bija pāris neveiksmīgas epizodes, bet vēlāk spējām sakārtot savu spēli. Sagaidījām smagu spēli un to arī dabūjām. Esam apmierināti ar rezultātu, taču duelī tas ir tikai puslaiks. Zinām, ka "Riga" brauks uz Gibraltāru savā labākajā sastāvā, tāpēc nekas nav izlemts," teica Makelvī.

"Lincoln Red Imps" stūrmanis bija gandarīts par raksturu un cīņassparu, ko parādījuši viņa vadītie futbolisti.

"Nespēlējām to pašu skaistāko futbolu, taču demonstrējām citas labas īpašības. Tāpat esmu apmierināts, ka pēc nonākšanas iedzinējos spējām atspēlēties. "Riga" ir ļoti spēcīga komanda laukuma vidusdaļā, tāpat uzbrucēji sagādā daudz problēmu pretinieku aizsardzībai. Nekontrolējām spēles gaitu, taču arī nezaudējām spēles pavedienu," atzina Makelvī.

UEFA Konferences līga ir pēc līmeņa trešais turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!