Latvijas futbola kluba "Valmiera" FC aizsarga Luka Gadrani rīcība "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas spēlē tiks vērtēta, kad Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja (LFF DK) iegūs papildu informāciju, ziņots federācijas mājaslapā.

Ziņots, ka "Valmiera" FC svētdien Latvijas kausa ceturtdaļfināla spēlē ar 5:0 uzvarēja "Dinamo Rīga" komandu. Tās izskaņā gruzīns Luka Gadrani ar galvu iesita pa "dinamieša" Ņikitas Samsonova krūtīm. Centra aizsargs par Zinedina Zidāna cienīgo rupjību nopelnīja sarkano kartīti.

Vidzemes kluba vadība nosodīja sava spēlētāja rīcību, taču attaisnojās, publicējot video, kurā it kā dzirdamas pretinieku komandas provokācijas. Klubs arī atvainojās Andrejam Kiriļinam, kuram Gadrani pēc spēles ar "brutālu uzbrukumu" salauzis degunu, ziņo portāls "Sportacentrs.com".

LFF DK, iepazīstoties ar iepriekšminētās spēles protokolu un delegāta ziņojumu, nolēmusi pieprasīt papildus paskaidrojumus un informāciju no abiem iesaistītajiem klubiem, spēlētājiem, kā arī spēles tiesnešiem. LFF DK vienbalsīgi nolemj pieņemt lēmumu saistībā ar iespējamo sankciju piemērošanu nākamajā LFF DK sēdē, minēts LFF DK paziņojumā.

Zīmīgi, ka svētdien, 29. augustā sagaidāma ļoti svarīga "Optibet" virslīgas spēle, kurā čempionāta līdere "Valmiera" mājās uzņems "Riga" futbolistus.

Valmieras vienība 21 spēlē sakrājusi 47 punktus, viņiem ar 46 punktiem 18 spēlēs seko RFS, bet "Riga" ar 41 punktu 19 spēlēs ieņem trešo vietu. Rīdziniekus ceturtdienas vakarā sagaida mačs Gibraltārā, kurā viņi varēs kļūt par otro Latvijas komandu, kas iekļuvusi eirokausu pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!