Foto: EPA/Scanpix/LETA

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu, atgriežoties Anglijas premjerlīgas klubā "Manchester United", valkās septīto spēlētāja numuru, raksta medijs BBC. To viņam atvēlējis iepriekšējais numura īpašnieks Edisons Kavani.

Tādējādi 36 gadus vecais futbolists valkās to pašu numuru, ar kuru viņš spēlēja "Manchester United" komandā savā pirmajā karjeras posmā šajā klubā. Urugvajas izlases uzbrucējs Edisons Kavani tagad pāries uz 21. numuru.

"Nebiju drošs, vai būs iespējams tikt pie septītā numura, tāpēc vēlos teikt milzīgu paldies Edi par šo neticamo žestu," izteicās Ronaldu.

Futbolists ar savu jauno komandu varēs sākt trenēties pēc piecām dienām izolācijā. Viņu ceturtdien uz klubu palaida Portugāles izlase, kurai viņš vairs nevar palīdzēt diskvalifikācijas dēļ.

Ronaldu otrdien ar diviem vārtiem pret Īrijas izlasi kļuva par visu laiku rezultatīvāko futbolistu valstsvienību mačos, sasniedzot jau 111. precīzus sitienus. Tiesa, viņš otro vārtu guvumu nosvinēja, novelkot kreklu, par ko tika sodīts ar dzelteno kartīti.

Futbola leģendai nāksies izlaist sestdien gaidāmo pārbaudes spēli ar Kataru, kā arī otrdien plānoto 2022. gada Pasaules kausa atlases turnīra maču ar Azerbaidžānu.

Ziņots, ka Ronaldu negaidīti pārgāja no Itālijas kluba Turīnas "Juventus" uz "Manchester United", kuras rindās viņš spēlēja no 2003. līdz 2009. gadam. Sagaidāms, ka portugālis atgriešanās spēli aizvadīs 11. septembrī, kad "sarkanie velni" spēkosies ar "Newcastle United" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!