Foto: Latvijas Futbola federācija
Šīgada pēdējās spēles drīzumā aizvadīs Latvijas U-21 izlase, kas 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra ietvaros viesosies Ungārijā un Polijā. Izlases galvenais treneris Aleksandrs Basovs uz gaidāmajiem mačiem izsaucis 22 futbolistus, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Pirmo treniņu izlase aizvadīs šo svētdien Rīgā, bet jau vakarā dosies uz Ungāriju, kur turpinās gatavošanos 12. novembra spēlei pret mājiniekiem. Mačs pret vienaudžiem no Polijas paredzēts 16. novembrī.

Salīdzinājumā ar spēlēm iepriekšējā mēnesī Latvijas komandas rīcībā šoreiz nav pussarga Rolanda Boča, kurš palīdz Latvijas U-19 izlasei, bet klāt nācis aizsargs Artūrs Ļotčikovs.

Ar spēli pret Ungāriju komanda noslēgs sacensību pirmo apli. Līdzšinējās četrās spēlēs piedzīvoti zaudējumi mājās pret Poliju (0:2) un Vāciju (1:3), kā arī izbraukumā pret Izraēlu (1:2), bet vienīgā uzvara gūta savā laukumā pret Sanmarīno (2:0). Ungārijas komanda līdz šim iekrājusi par punktu vairāk, bet Polijas kontā ir septiņi punkti.

Šis ir otrais U-21 Eiropas čempionāts, kura finālturnīram kvalificēsies 16 komandas. Finālturnīrs notiks Gruzijā un Rumānijā. Kvalifikācijā piedalās 53 Eiropas valstsvienības, sacenšoties par 14 vakantajām vietām finālturnīrā. Tam kvalificēsies visu deviņu grupu uzvarētājas, kā arī labākā otrās vietas īpašniece. Pārējās astoņas 2. vietu ieguvējas "play-off" stadijā noskaidros vēl četrus finālturnīra dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!