Foto: DELFI.ee
Tallinas "Flora" ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra pēdējā mačā Gentē zaudēja grupas līdervienībai un ieņēma pēdējo vietu grupā.

"Flora" Gentē ar 0:1 (0:0) piekāpās "Gent". 51.minūtē mājiniekiem vārtus guva Žani Bruno.

Vēl šajā grupā Belgradā vietējais "Partizan" spēlēja 1:1 (1:1) ar Kipras vienību Famagustas "Anorthosis".

20.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Marko Milovanovičs, bet 33.minūtē viesi ar 11 metru soda sitienu, ko izpildīja Lazars Hristodulopuls, rezultātu izlīdzināja.

B grupā pēc sešām aizvadītajām spēlēm pirmo vietu ar 13 punktiem ieņēma "Gent" un nodrošināja vietu izslēgšanas spēļu astotdaļfinālā. Otrā ar astoņiem punktiem finišēja "Partizan", kas "play-off" sacensības sāks ar 1/16 finālu. Trešā turnīru ar sešiem punktiem pabeidza "Anorthosis", bet pēdējā ar pieciem punktiem palika "Flora", abām izslēgšanas spēlēs neiekļūstot.

"Flora" ir otrā Baltijas komanda, kas spēlējusi Eiropas klubu turnīru pamatsacensībās. Pirms 12 gadiem UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā iekļuva "Ventspils", kas sešos mačos trīsreiz spēlēja neizšķirti un piedzīvoja trīs zaudējumus.

Jaunizveidotā UEFA Konferences līga ir pēc spēka trešā līmeņa turnīrs aiz UEFA Čempionu līgas un UEFA Eiropas līgas.

Pamatturnīrā 32 komandas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Izslēgšanas turnīra otrajā kārtā iekļūs katras grupas uzvarētāja, bet otro vietu ieguvējas sacentīsies "play-off" pirmajā kārtā.

Fināls paredzēts 25.maijā Tirānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!