Foto: AP/Scanpix/LETA

UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālu trešdien sasniedza Spānijas futbola grands Madrides "Real", kas, pateicoties Karima Benzemā trīs gūtajiem vārtiem, ar rezultātu 3:1 (0:1) savā laukumā pārspēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG).

Divu spēļu summā "Real" šajā astotdaļfināla duelī bija pārāka ar rezultātu 3:2. Līdz ar to PSG komandai Čempionu līgas sezona noslēdzās, neraugoties uz Lionela Mesi pievienošanos aizvadītajā starpsezonā. Viņš, Neimars un Kilians Mbapē "uz papīra" veidoja iespaidīgu uzbrukuma līniju Parīzes klubā.

Mača 13. minūtē Mbapē izveidoja vārtu gūšanas iespēju, bet viņa sitienu apakšējā vārtu stūrī atvairīja "Real" vārtsargs Tibo Kurtuā. Madrides futbolistiem ar uzbrukuma veidošanu pārāk labi nesekmējās, bet 25. minūtē Karims Benzemā izdarīja negaidītu sitienu no distances, raidot bumbu garām tālajam augšējam vārtu stūrim. Sešas minūtes vēlāk vēl Neimars un Lionels Mesi saspēlējās soda laukumā, līdz argentīnietis raidīja bumbu gar vārtu līniju.

34. minūtē bumba pirmo reizi pabija "Real" komandas vārtos, tomēr Mbapē precīzais sitiens netika ieskaitīts, jo Nunu Mendešs uzbrukuma sākumā bija aizmugures stāvoklī. Piecas minūtes pēc tam Neimars iesāka pretuzbrukumu, kura noslēgumā Mbapē sita precīzi, divu spēļu ​summā panākot divu vārtu pārsvaru PSG komandai.

Otrā puslaika sākumā Mbapē aizmugures stāvokļa dēļ netika ieskaitīti vēl vieni vārti, savukārt 61. minūtē "Real" spēles rezultātu izlīdzināja. PSG vārtsargs Džanluidži Donnarumma rupji kļūdījās, kad mēģināja pie saviem vārtiem apspēlēt pretinieku. Vinisiuss Žuniors pārtvēra neprecīzo vārtsarga piespēli, piespēlēja Benzemā, un viņš izmantoja teicamo vārtu gūšanas iespēju. Pēc šīs epizodes Madrides komandas uzbrukumi bija daudz bīstamāki, un Parīzes klubs bija piespiedies savam soda laukumam.

76. minūtē Luka Modričs iesāka "Real" komandas uzbrukumu. Vinisiuss iegāja soda laukumā, bet viņš atspēlēja bumbu atpakaļ Modričam, kurš uzreiz nostādīja Benzemā uzbrukuma pozīcijā, un francūzis panāca izlīdzinājumu divu spēļu summā. Savukārt divas minūtes vēlāk PSG aizsargs Markinju šķietami apturēja Vinisiusu, tomēr viņš bumbu uzsita tieši virsū Benzemā, kurš guva savus un komandas trešos vārtus.

"Real" turpināja spēlēt aktīvi, un PSG no spēles pie iespējas gūt vārtus netika. Kompensācijas laikā Mesi tiešo brīvsitienu raidīja nedaudz pāri vārtiem.

Benzemā 34 gadu un 80 dienu vecumā kļuva par visu laiku vecāko futbolistu, kurš UEFA Čempionu līgas mačā izcēlies ar "hat-trick"

Otrā duelī trešdien Mančestras "City" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Lisabonas "Sporting", bet divu spēļu summā pārliecinoši triumfēja ar rezultātu 5:0.

Ņemot vērā pirmās spēles rezultātu, šis mačs vairāk bija formalitāte, nevis cīņa par vietu ceturtdaļfinālā. "City" komandai bija vairākas iespējas gūt vārtus, bet pirmā puslaika izskaņā Gabriela Žesusa precīzais sitiens netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!