Foto: F64

"Riga" sestdien savā laukumā svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas astotās kārtas spēlē.

"Riga" mājās ar 1:0 (0:0) pieveica "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

76.minūtē pēc piespēles pa zemi no labās soda laukuma puses no vārtu priekšas rezultātu atklāja Gabriels Ramoss - 1:0.

"Riga" šosezon septiņās spēlēs bija cietusi tikai vienu zaudējumu, otrajā kārtā ar 0:1 piekāpjoties "Liepājai. Pēc neizšķirta viesos pret "Daugavpili" rīdzinieki ar 4:0 sagrāva "Metta" un ar 1:0 pieveica "Auda" futbolistus.

Tukumnieku aktīvā bija viena uzvara, kas gūta 7.aprīlī izbraukumā pret "Super Nova" (1:0), viens neizšķirts (sezonas otrajā spēlē ar "Metta" (2:2)), kā arī vairāki zaudēti vārti maču galotnēs.

"Riga" vienībā trīs futbolisti bija guvuši pa diviem vārtiem, bet tukumniekiem neviens nebija sakrājis vairāk par vieniem vārtiem.

Vēl sestdien līdervienība "Liepāja" tiksies ar čempioni RFS, bet Salaspils "Super Nova" uzņems "Valmieras" futbolistus.

Svētdien "Daugavpils" tiksies ar "Metta", un "Spartaks" uzņems "Auda" komandu.

Turnīra tabulas galvgalī ar gūtiem 19 punktiem ir "Liepāja" (septiņās spēlēs) un "Riga" (astoņās spēlēs), ar 14 punktiem seko RFS un "Valmiera". Tālāk ar deviņiem punktiem ir "Auda" un "Daugavpils", seši punkti ir "Metta", četri punkti astoņās cīņās - "Tukums 2000"/"Telms" komandai, trīs - "Super Nova", bet Jūrmalas "Spartaks" ticis pie viena punkta.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11. marta līdz 13. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!