Foto: Latvijas Futbola federācija

Otrdien notikušajā "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla izlozē kopīgā pārī nonāca Dienvidkurzemes klubi "Liepāja" un "Grobiņas SC"/LFS, kā arī "Optibet" virslīgas flagmaņi "Riga FC" un "Valmiera FC", ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Turnīra 16 labāko komandu pulkā iepriekš vietu nodrošināja piecas "Optibet" nākotnes līgas (ONL) komandas ("Salaspils", "Grobiņas SC"/LFS, FS "Jelgava", JDFS "Alberts", "Skanstes SK"), kas pārvarēja divas kausa izcīņas kārtas, un viena Latvijas 2. līgas pārstāve, kas tika cauri trīs kārtu sietam – "Jēkabpils SC".

No šī turnīra posma cīņā par trofeju iesaistās desmit "Optibet" virslīgas klubi.

Izlozes rezultātā četros pāros kopā nonāca virslīgas komandas, divos pāros savā starpā spēkosies virslīgas un ONL pārstāvji, vienā pārī gaidāms ONL klubu duelis, bet vēl vienā par vietu ceturtdaļfinālā spēkosies ONL un 2. līgas komandas.

Astotdaļfināla pāri:

  • FS Salaspils – FK Metta (08.07.)
  • Grobiņas SC/LFS - FK Liepāja (08.07.)
  • FK Auda – BFC Daugavpils (09.07.)
  • Riga FC – Valmiera FC (09.07.)
  • RFS – FK Spartaks (09.07.)
  • SK Super Nova Salaspils – FK Tukums 2000/Telms (10.07.)
  • FS Jelgava – JDFS Alberts (10.07.)
  • Skanstes SK - Jēkabpils SC (10.07.)

No turnīru tabula viedokļa par spēcīgāko pāri uzskatāma "Riga" un "Valmiera" komandu spēle. Virslīgas līdere "Valmiera" trīskārtējo Latvijas čempioni aizvadītajā nedēļas nogalē turklāt uzvarēja ar 2:0, izcīnot jau 15. uzvaru pēc kārtas.

Intrigu vairākiem futbola sekotājiem arī radīs virslīgas kluba "Liepāja" tikšanās ar 1. līgas komandu no Grobiņas, kura sadarbojas ar Liepājas Futbola skolu (LFS). "Grobiņas SC"/LFS vienību pārstāv ne tikai no "Liepājas" izīrēti gados jaunie futbolisti, bet arī vairāki bijušie virslīgas komandas pārstāvji.

Savukārt kluba galvenais treneris ir liepājnieks Viktors Dobrecovs, kurš vienību 2015. gadā aizvada līdz tās pirmajam un pagaidām vienīgajam virslīgas čempiontitulam. Dobrecovs arī nesen publiskajā vidē piekrita cita liepājnieka Jurģa Kalna viedoklim, ka futbola klubs "Liepāja" pārāk maz sastāvā iesaista pilsētā izaugušos spēlētājus.

Astotdaļfināla spēles paredzētas 8.-10. jūlijā. Precīzi to norises laiki un vietas tiks izziņoti atsevišķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!