"Auda" vienība trešdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas devītās kārtas pārceltajā spēlē.

"Auda" "Skonto" stadionā ar 2:0 (0:0) pieveica "Daugavpili".

Pirmajā puslaikā labs vārtu gūšanas moments bija "Daugavpils" spēlētājam Kirilam Iļjinam, taču mājinieku vārtsargs Fabriss Ondoa ar lielām pūlēm sitienu no soda laukuma atvairīja.

46.minūtē pēc Tomislava Štrkalja piespēles no laukuma vidus Vladimirs Stepanovs soda laukumā ar vienu labās kājas kustību apstrādāja pa gaisu piespēlēto bumbu un, nokļuvis aci pret aci ar viesu vārtsargu Vladislavu Kurakinu, ar kreiso kāju sita bumbu vārtu tuvajā - kreisajā apakšējā stūrī - 1:0.

Astoņas minūtes vēlāk rezultāts tapa 2:0 mājinieku labā. Pēc Abioduna Oguniji centrējuma no kreisās puses vārtu priekšā vārtsargu apsteidza Štrkaljs.

"Auda" vienībai šī bija iespēja pietuvoties pirmajam četriniekam, savukārt "Daugavpilij" - piektajā pozīcijā esošajai trešdienas pretiniecei.

"Auda" pirms pārceltās spēles aizvadīšanas bija uzvarējusi četrās no pēdējām piecām cīņām, iepriekšējā mačā svinot grūtu uzvaru 2:1 pār debitanti "Super Nova". Daugavpiliešiem nesen bija trīs uzvaru sērija, kas aprāvās ar 0:4 zaudējumu RFS komandai.

Šajā spēlē "Auda" rindās nevarēja spēlēt pussargs Mors Gajē, kurš iepriekšējā cīņā tika noraidīts no laukuma un ir saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē ar 2:1 uzvarēja "Auda", kurai divus vārtus guva Tomislavs Štrkaļs.

Turnīra tabulas galvgalī ar 50 punktiem 20 mačos ir "Valmiera", RFS ar 45 punktiem 20 mačos ieņem otro vietu, bet trešā ar 41 punktu 20 spēlēs ir "Riga". Aiz pirmā trijnieka atrodas "Liepāja" ar 40 punktiem 20 mačos, "Auda" ar 33 punktiem 20 cīņās un "Daugavpils" ar 24 punktiem 20 dueļos. 17 punkti 19 cīņās ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai un 14 punkti 18 cīņās - Jūrmalas "Spartakam", 13 punkti 20 spēlēs ir "Metta", kamēr pieci punkti 20 mačos - "Super Nova" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!