Foto: Latvijas Futbola federācija
Latvijas sieviešu izlase ceturtdien priekšpēdējā 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē izbraukumā pret Ziemeļmaķedoniju piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3 (1:2), lai arī spēles gaitā izcēlās ar ievērojamu skaitu vārtu gūšanas iespēju.

Latvijas izlases sākumsastāvā šajā mačā pēc vienas spēles izlaišanas atgriezās Arta Luīze Lubiņa, kamēr Anastasija Poļuhoviča pēc jūnijā piedzīvotās debijas pirmoreiz tika pie vietas valstsvienības starta vienpadsmitniekā.

Spēli Latvijas izlase sāka apņēmīgi un pārliecinoši, izveidojot vairākus bīstamus uzbrukumus un tiekot pie vairākiem stūra sitieniem. Labas vārtu gūšanas iespējas bija gan Olgai Ševcovai, gan Renātei Fedotovai. Piektajā minūtē savu iespēju izmantoja Anastasija Ročāne, realizējot skaistu stūra sitiena izspēli un gūstot savus otros vārtus valstsvienībā, kā arī pirmos oficiālos atlases turnīros.

Turpmākajās minūtēs divreiz spēlē bija jāiesaistās Latvijas izlases vārtsardzei Enijai Annai Vaivodei, bet otrā laukuma galā lielisku iespēju gūt vārtus neizmantoja Ševcova. Tomēr tad savu vārdu teica pretinieču komandas līdere Nataša Andonova, kura vispirms 13. minūtē panāca neizšķirtu, bet četras minūtes vēlāk realizēja 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts pēc Karlīnas Miksones spēles ar roku savā soda laukumā.

Puslaika vidū vēl vienu izgājienu pret vārtsardzi neizmantoja Ševcova, raidot bumbu gar pašu vārtu stabu. Atlikušajā laikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās bez kādas komandas pārsvara.

Otrais puslaiks sākās līdzīgi saspringtā cīņā, paralēli sākoties spēcīgam lietum. Vairākās epizodēs sava komanda bija jāglābj Vaivodei, bet labākā iespēja Latvijas izlases rindās bija Sandrai Voitānei, kurai nepadevās sitiens no izdevīgas pozīcijas. Kopumā Latvijas valstsvienība izcēlās ar nepierasti lielu skaitu sitienu pa vārtiem, regulāri esot drauds pretiniecēm.

Spēles 58. minūtē laukumā devās Emīlija Sofija Druviņa un Katrīna Daņilova, nomainot Fedotovu un Viktoriju Zaičikovu. Drīz pēc tam Latvijas izlasa neizmantoja fantastisku iespēju izlīdzināt rezultātus, kad kārtējo reizi pret vārtsardzi izskrēja Ševcova un teju tukšu vārtu priekšā atrada Poļuhoviču, kurai sitiens gan nesekmējās.

Mača 72. minūtē Latvijas izlases cerības uz atspēlēšanos krietni saruka, kad pēc skaistas saspēles 3:1 panāca Gentjana Roči. Latvijas valstsvienība gan turpināja savus centienus uzbrukumā un par to tika atalgota 79. minūtē, kad Ševcova raidīja bumbu vārtos pa taisno no stūra sitiena.

Atlikušajās minūtēs labāko iespēju panākt neizšķirtu neizmantoja Daņilova, kura pēc lieliska Miksones individuālā reida raidīja bumbu gar pašiem vārtiem. Pēdējās minūtēs pēc Miksones sitiena savu komandu glāba mājinieču vārtsardze.

Turnīra pirmajā aplī pērnajā oktobrī Latvijas izlase piekāpās Ziemeļmaķedonijai savā laukumā ar 1:4.

Pēc deviņām kārtām apakšgrupas kopvērtējumā Ziemeļmaķedonija ar sešiem punktiem ir piektajā pozīcijā, bet Latvija ar trim punktiem seko sestajā vietā.

Atlases ciklu Latvijas izlase noslēgs ar spēli 6. septembrī plkst. 17.00 Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka" pret šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībnieci Ziemeļīriju. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Kā ziņots, salīdzinājumā ar Latvijas izlases jūnija izsaukumu, kad tika izcīnīts panākums pret Luksemburgu, valstsvienības sastāvā šoreiz nav Viktorijas Vengrevičas, Sofijas Gergeležiu un Nikolas Brahmanes. Komandai nevar palīdzēt arī savainotās Ligita Tumāne, Tatjana Baličeva un Katrīna Loreta Gregorio.

Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!