Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlase ceturtdienas vakarā UEFA Nāciju līgas D divīzijas mačā piepildītā "Skonto" stadionā ar 1:2 (0:2) zaudēja Moldovai, spēles beigās nespējot realizēt vairākas iespējas.

Ar šo neveiksmi Latvijai pārtrūkusi astoņu nezaudētu spēļu sērija.

Latvijas izlases labā vienīgos vārtus 56. minūtē guva Jānis Ikaunieks.

Pirmajās 45 minūtēs Latvijas futbolisti nonāca iedzinējos ar 0:2. Kaut arī jau 10. minūtē Vladislavs Gutkovskis trāpīja pa vārtu pārliktni, pirmajā puslaikā bīstamāk uzbruka Moldova, turklāt pāris reizes Latvijai klāt stāvēja arī veiksme. Tomēr divus vārtus viesi iesita – vispirms 26. minūtē pēc centrējuma rezultātu atklāja Joans Revenko, bet pašā puslaika noslēgumā 2:0 pēc stūra sitiena panāca Jons Nikolesku.

Uz otro puslaiku Latvija laukumā devās apņēmības pilna atspēlēties. Atgūt vienus vārtus mājiniekiem izdevās diezgan ātri – pēc teicamas saspēles 1:2 no tuvas distances panāca Ikaunieks. Uzbrukuma viļņi uz Moldovas vārtiem pēc tam mitējās, kaut gan laukumā bija nācis Virslīgas rezultatīvākais futbolists Raimonds Krollis.

Pašās spēles beigās Latvijai piederēja liels pārsvars un bija vairākas teicamas vārtu gūšanas iespējas, tomēr neizšķirtu panākt neizdevās.

Savā grupā Latvijas izlase ar 12 punktiem piecās spēlēs joprojām ir līdere. Desmit punkti ir Moldovai, četri punkti Andorai, bet nulle - Lihtenšteinai.

Noslēdzošais mačs šīs sezonas Nāciju līgā Latvijas izlasei būs svētdien izbraukumā pret sīksto Andoru. Šajā spēlē arī būs iespēja nodrošināt pirmo vietu grupā un iespēju pacelties uz Nāciju līgas C divīziju. Latvijai šajā cīņā pietiks ar neizšķirtu.

Spēles statistika:

Portāls "Delfi" piedāvā šī vakara spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!