Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas futbola izlases uzbrucējam Rišarlisonam pēc gūtajiem vārtiem pārbaudes spēlē pret Tunisiju kāds no tribīnēm meta ar banānu, un futbolists par šo pieprasa soda sankcijas, pretējā gadījumā rasisma izpausmes turpināsies katru dienu un visur.

Brazīlijas izlases uzvarā ar rezultātu 5:1 Rišarlisons guva savas komandas otros vārtus, kurus atzīmēja pie laukuma stūra karodziņa. Tajā brīdī kāds no tribīnēm meta ar banānu. Viņa komandas biedrs Freds ātri aizspēra banānu prom, taču Brazīlijas futbolistu virzienā tika raidīti arī citi objekti.

Savā sociālā tīkla "Twitter" profilā Rišarlisons uzsvēra, ka, nesodot cilvēkus par šādiem incidentiem, šādas rasisma izpausmes turpināsies katru dienu un visās vietās. "Šim vairs nav laika," viņš norādīja.

25 gadus vecais futbolists sociālajos tīklos saņēmis lielu atbalstu, tostarp no saviem bijušajiem klubiem "America Mineiro" and "Fluminense". Tieši pirms spēles Brazīlijas futbolisti pozēja fotogrāfijai ar pret rasisma baneri.

Brazīlijas Futbola federācija norādīja, ka pastiprina savu pozīciju cīņā pret rasismu un nosoda jebkādas aizspriedumu izpausmes.

"Mums jāatceras, ka mēs visi esam vienādi neatkarīgi no ādas krāsas, rases vai reliģijas. Cīņa pret rasismu ir svarīga, lai panāktu pārmaiņas, lai iznīcinātu šāda veida noziegumus no planētas. Es uzstāju, ka sodiem ir jābūt bargākiem," teica Brazīlijas Futbola federācijas prezidents Ednaldu Rodrigešs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!