Foto: RFS

Latvijas čempione futbolā RFS ceturtdienas vakarā UEFA Konferences līgas grupu turnīra piektās kārtas spēlē viesos ar 1:2 (1:2) zaudēja Skotijas klubam Edinburgas "Hearts".

Latvijas komandas labā vienīgos vārtus ar skaistu tālsitienu mača 39. minūtē guva Kevins Frīzenbihlers.

Otrā A grupas spēlē ceturtdien Florences "Fiorentina" ar 2:1 (1:1) uzvarēja apakšgrupas līderi Stambulas "Bašakšehir". Līdz ar to gan "Hearts", gan RFS jau pirms savstarpējās cīņas zaudēja izredzes izkļūt no grupas.

RFS ceturtdienas spēli pret "Hearts" sāka pieticīgi, jo jau pēc 12 spēlētām minūtēm rezultāts bija 2:0 par labu mājiniekiem. Vispirms jau pirmajā Edinburgas komandas uzbrukumā vārtus 3. minūtē pēc partnera centrējuma guva Lorenss Šenklends, bet nepilnas desmit minūtes vēlāk spēcīgs Endija Helideja sitiens atsitās pret Vitālija Jagodinska kāju, bumbai rikošetā atrodot ceļu vārtos.

Iesākusi vāji, Latvijas čempione spēli izlīdzināja un pelnīti pēc lieliska Frīzenbihlera tālsitiena pirmā puslaika beigās vienus vārtus atguva. Tikt līdz neizšķirtam gan neizdevās, kaut gan otrajā puslaikā dominēja atklāts un iespējām bagāts futbols. Tas pats Frīzenbihlers trāpīja pa vārtu pārliktni, taču beigās RFS bija jāsamierinās ar zaudējumu.

Pašās spēles beigās vēl sarkano kartīti par rupju pārkāpumu, apturot pretuzbrukumu, nopelnīja Jagodinskis.

A grupā piecās spēlēs pa desmit punktiem guvušas "Bašakšehir" un "Fiorentina". Trešā ar sešiem punktiem ir "Hearts", kamēr divus punktus izcīnījusi RFS. Jau tagad skaidrs, ka Latvijas čempione grupu turnīru noslēgs pēdējā vietā.

Konferences līgas pēdējo maču RFS aizvadīs jau pēc nedēļas pret "Fiorentina", ko septembrī izdevās pārsteigt ar sensacionālu neizšķirtu 1:1.

Portāls "Delfi" piedāvā "Hearts" un RFS mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!