Foto: AFP/Scanpix/LETA

Noels Legrē trešdien paziņojis par atkāpšanos no Francijas Futbola federācijas (FFF) prezidenta amata uz laiku, kamēr pret viņu tiks veikta izmeklēšana par seksuālu uzmākšanos.

Sporta aģente Sonja Suida otrdien nāca klajā ar paziņojumu, ka 81 gadu vecais Legrē viņai vairākkārt centies seksuāli uzmākties ilgākā laika posmā no 2013. līdz 2017.gadam. Par šīm apsūdzībām pret Legrē izmeklēšanu pieprasījusi uzsākt Francijas sporta ministre Amēlija Udē-Kastera.

Savukārt trešdien tika aizvadīta FFF ārkārtas sanāksme, kurā Legrē piekritis atkāpties no ieņemtā amata, kamēr tiks veikta izmeklēšana. Tiek paredzēts, ka izmeklēšana varētu ilgt līdz janvāra beigām, un tikmēr FFF prezidenta pienākumus pildīs viceprezidents Filips Dialo.

Iepriekš Legrē tika veltīti pārmetumi par aizvainojošiem izteicieniem, kurus viņš pauda, runājot par Zinedinu Zidānu. Dažas dienas vēlāk Legrē nāca klajā ar atvainošanos, taču savu sašutumu jau bija paudis ne tikai viens no Francijas izlases līderiem Kiliāns Mbapē, bet arī Spānijas futbola klubs Madrides "Real", kura sastāvā futbolista karjeras laikā spēlēja Zidāns, un Udē-Kastera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!