Foto: Latvijas Futbola federācija

Bijušā Latvijas futbola izlases aizsarga Ginta Freimaņa ārstēšanai portālā "Ziedot.lv" aptuveni diennakts laikā savākta visa nepieciešamā summa.

Jau ziņots, ka trešdien Freimanis portālā "Ziedot".lv" uzsāka ziedojumu vākšanas akciju, lai palīdzētu viņam uzvarēt cīņā pret vēzi.

Lai sportists varētu veikt ārstēšanu ar medikamentu "Yervoy", kas nav valsts apmaksāts, bija nepieciešams saziedot 55 363,68 eiro. Ceturtdienas vakarā kopējā saziedotā summa ir jau 56 724,50 eiro.

"2021. gada oktobrī man atklāja ādas vēzi - melanomu 4. stadijā, kā rezultātā tika veikta operācija abos cirkšņos, jo bija metastāzes. Metastāzes bija sākušas arī plaušās, aknās un nierē. Iekšējos orgānos izdevās apstādināt un samazināt melanomas attīstību. Diemžēl, veicot kārtējās pārbaudes šā gada 17. janvārī, atklāja metastāzes galvā. Nepieciešama jūsu palīdzība, lai turpinātu ārstēties. Lai Dievs ir žēlīgs," raksta bijušais Latvijas izlases futbolists.

"Pirmo kursu 13 840,92 eiro apmērā apmaksāja "Ziedot.lv". Vēl būs nepieciešamas trīs devas ik pēc trim nedēļām, atkarībā no flakonu skaita cena var svārstīties no 13 840,92 līdz 17 301,15 eiro apmērā. Tādējādi kopā vēl nepieciešami līdz pat 55 363,68 eiro," atklāj 37 gadus vecais Freimanis.

Latvijas izlases sastāvā Freimanis debitēja 2014. gadā Baltijas kausa cīņā pret Lietuvu, laukumā dodoties uz maiņu, un kopumā valstsvienības rindās aizvadīja 13 mačus, gūdams vienus vārtus.

Savukārt klubu līmenī Freimanis četras reizes ar "Jelgavu" izcīnīja Latvijas kausu. Virslīgā viņa kontā ir vairāk kā 200 spēles. 2016. gadā spēlētāju nosauca par čempionāta labāko aizsargu. Iepriekšējos pāris gadus Freimanis pavadīja dzimtās pilsētas Saldus komandā "Leevon".

Ziedot Freimaņa ārstniecībai iespējams ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!