Foto: F64

Pēc saistību izpildes Latvijas čempionei futbolā "Valmierai" atcelts liegums reģistrēt jaunus spēlētājus.

"Valmierai" bija piemērots aizliegums reģistrēt jaunus spēlētājus, jo Latvijas čempione nebija nokārtojusi pārādsaistības pret ārzemju klubiem Doneckas "Shakhtar" un Kazaņas "Rubin".

Savukārt piektdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komiteja, saņemot informāciju no attiecīgajām LFF struktūrvienībām, konstatēja, ka "Valmiera" ir izpildījusi Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) lēmumus - izmaksājusi "Shakhtar" kompensāciju par Romāna Jakubas trenēšanu un sagatavošanu, kā arī ar "Rubin" nokārtojusi finansiālās saistības ar Viktora Aleksandrova pāreju.

Tā rezultātā ar FIFA lēmumu ir atcelts Valmieras klubam piemērotais starptautisko spēlētāju transfēru aizliegums, un secīgi tiek atcelts arī jauno spēlētāju reģistrāciju aizliegums nacionālā līmenī.

Ziemā "Valmiera" parūpējās par vienu no skaļākajiem transfēriem Latvijas futbola vēsturē, jo uz Itālijas A sērijas klubu "Spezia" tika pārdots Raimonds Krollis, turklāt Beļģijas klubā "Genk" nonāca Vidzemes komandas kādreizējais futbolists Tolu Arokodare, par kura pāreju valmierieši arī varētu būt ieguvuši vērtīgu naudas summu.

Jaunā "Optibet" Virslīgas sezona sāksies 11. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!