Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubs Mančestras "United" ceturtdien atkārtoti pieveica Spānijas vienību Seviljas "Real Betis" un droši iekļuva UEFA Eiropas līgas ceturtdaļfinālā.

Mančestras "United" izbraukumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 1:0 (0:0), bet divu spēļu summā bija pārāka par "Real Betis" ar 5:1.

Pirmajā puslaikā mājinieki laukumā bija aktīvāki, izveidojot labas vārtu gūšanas iespējas. Pēc viena no sitieniem bumba trāpīja pa Davida de Hea sargāto vārtu stabu. Turpinājumā "United" spēles gaitu izlīdzināja, bet 56. minūtē Markuss Rešfords ar tālsitienu vārtu tālajā apakšējā stūrī ļāva savai komandai divu spēļu summā justies vēl drošāk. "Real Betis" intrigu spēlē vairs nespēja atgriezt.

Astotdaļfināla agrajās spēlēs Nīderlandes vienība Roterdamas "Feyenoord" ar 7:1 (3:0) sagrāva Doneckas "Šahtar", bet divu spēļu summā tā triumfēja ar 8:2. Turīnas "Juventus" ar 2:0 (1:0) uzvarēja "Freiburg", un summā Itālijas klubs bija pārāks ar 3:0.

Dramatiskākā cīņa ritēja Stambulā, kur "Fenerbahce" nepietika ar uzvaru savā laukumā ar 1:0 pār "Sevilla". Divu spēļu summā Seviljas klubs bija pārāks ar 2:1.

Londonas "Arsenal" un Lisabonas "Sporting" duelī Londonā uzvarētājs tika noskaidrots tikai pēcspēles sitienos, jo abas spēles beidzās ar rezultātu 1:1. Sitienus no 11 metru atzīmes precīzāk izpildīja viesi (5:3).

Ceturtdien 19.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Granits Džaka, bet izlīdzinājumu 62.minūtē panāca Pedru Gonsalvešs.

Pagarinājuma beigās viesi palika mazākumā, jo otru dzelteno kartīti spēlē nopelnīja Manuels Ugarte.

Pēcspēles sitienos uzvarētājs izšķīrās ceturtajā sērijā, kad mājinieks Gabriels Martinelli nespēja dabūtu bumbu vārtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!