Foto: LETA

Latvijas Futbola federācija (LFF) marta sākumā devās uz Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes ministrijas Sporta apakškomisiju, lai aizstāvētu nacionālā futbola stadiona nepieciešamību. Lai gan LFF vadība vēlas piesaistīt ievērojamu nodokļu maksātāju naudu, pēc komisijas sēdes LFF prezidents Vadims Ļašenko un viceprezidents, arī Rīgas domes deputāts Olafs Pulks izvairījās sniegt atbildes par projektu un aicināja iesūtīt jautājumus rakstiski. Tomēr arī pēc rakstisko jautājumu iesniegšanas LFF nesniedz atbildes ne uz vienu būtisku jautājumu saistībā ar iespējamo stadiona būvniecību, kas būs sabiedriski nozīmīga būve un kurā plānots ieguldīt ievērojamus valsts līdzekļus.

Saeimas atbildīgās komisijas sēdē esošie vairāk nekā stundu ilgā diskusijā bija vienisprātis, ka nacionālais futbola stadions ir nepieciešams, tomēr nekāds lēmums netika pieņemts, jo bija daudz nekonkrētības un neskaidrību, līdz ar to deputāti pie projekta tālākas vētīšanas varētu pievērsties vēlāk, kad LFF būs rūpīgāk paveikusi sagatavošanās darbus, kas galvenokārt skar finansējuma piesaisti. Sporta apakškomisijas vadītājs Dāvis Mārtiņš Daugavietis (JV) pēc sēdes portālam "Delfi" neslēpa, ka sagatavotā prezentācija un uzstāšanās bijusi vāja, bet LFF ir jāpaveic krietns darbs pirms nākamo reizi jautājums nonāk Saeimas gaiteņu priekštelpās. Arī sociālajos tīklos prezentācija izpelnījusies kritiku.

Pēc sēdes portāls "Delfi" nosūtīja 14 jautājumus LFF. Vairāk nekā nedēļu LFF nesniedza nekādu informāciju – ne atbildes, ne kad varētu iesūtīt atbildes. Tikai pēc atkārtota lūguma LFF Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers iesūtīja e-pasta vēstuli, kurā figurēja dažādi linki uz publikācijām, tomēr atbilžu uz iesūtītajiem jautājumiem nebija. Uz atkārtotu aicinājumu sniegt konkrētas atbildes Krīgers neatbildēja.

LFF arī izvairās atbildēt, kas ir sniedzis šo atbildi uz jautājumiem par futbola stadionu. Krīgers e-pasta vēstulē norāda, ka "esmu apkopojis vadības iesūtīto informāciju", neminot konkrētas personas. Saeimā prezentāciju un ideju aizstāvēt bija devušies Ļašenko un Pulks, tomēr Pulks sociālajos tīklos norādījis, ka "atbildes sagatavoja un nosūtīja LFF Komunikāciju daļa", bet ar viņu atbildes neesot saskaņotas.

Portāls "Delfi" publicē jautājumus un LFF elektroniskā pasta vēstuli, kas bija domāta kā atbilde uz jautājumiem par nacionālā stadiona projektu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!