Mūsdienīgs futbola stadions nav tikai četras tribīnes un laukums, bet tas ir jāuztver kā sporta un kultūras centrs, kas kalpo dažādām funkcijām, kuru starpā ir arī futbola spēļu vērošana, secināts raidījumā "Aizmugure", kur diskusijā apsprieda arī to, kur tam jāatrodas un cik skatītāju vietām vajadzētu būt.

Rīgas dome un Latvijas Futbola federācija (LFF) parakstīja nodomu protokolu par jauna futbola stadiona būvēšanu galvaspilsētā. Nacionāla mēroga futbola stadions Rīgā varētu tikt būvēts Lucavsalā vai Uzvaras parkā. Ar stadiona būvniecību Rīgā jau iepriekš klājies sarežģīti, tāpēc raidījumā eksperti norādīja uz reputācijas nozīmi un to, kādas funkcijas stadionam jāpilda.

"Tas nav jāuztver tikai kā futbola stadions. Ņemsim kā piemēru "Skonto" stadionu. Mums ir Dziesmu un deju svētki, mums ir koncerti. Lai arī centrālās norises vietas mums ir "Daugavas" stadions un estrāde Mežaparkā, nevieni Dziesmu un deju svētki nebūtu iespējami bez "Skonto" stadiona. Ir blakus pasākumi, kur ir vajadzīga uzņemšana kvalitatīvā infrastruktūrā. "Skonto" stadions noteikti tāds vairs nav. Bet šāda vieta ir vajadzīga, noteiktā izmērā, noteiktā apjomā," norādīja Indriksons. "Mums jāpārslēdz domāšana, jo stadions vairs nav tikai četras tribīnes un laukums."

Aizvadītajā nedēļā Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins bija ieplānojis tikšanos ar Latvijas premjerministru Krišjāni Kariņu (JV) un finanšu ministru Jāni Reiru (JV), lai apspriestu jautājumu par stadionu, tomēr šīs tikšanās nenotika. "Kaut kādu iemeslu dēļ neizdevās tikšanās ar valdību. To zina tikai valdības pārstāvji un, iespējams, LFF prezidents Vadims Ļašenko. Tas vien par kaut ko liecina," norādīja norādīja LFF Infrastruktūras komitejas vadītāju Māris Peilāns. "Arī LFF virzienā ir jāmet akmeņi, jo ne tikai valdība kaut ko nav izdarījusi, bet arī viņi. Visticamāk, ir iemesli, kāpēc valdības cilvēki šādus lēmumus pieņēma."

Indriksons piebilda, ka tas acīmredzami ir rādītājs tam, kā valdības pārstāvji vērtē futbolu.

Jaunajam stadionam varētu būt ap 13 000 sēdvietu, un tā aptuvenās izmaksas tiek lēstas kā 25 miljoni eiro. Indriksons nedomā, ka Latvijā vajadzīgs tik liels stadions, un viņš aprēķinājis, ka no pēdējām 125 Latvijas izlases spēlēm, tikai 17 mačos klātienes skatītāju skaits pārsniedza astoņus tūkstošus.

"Diez vai interese par Latvijas izlases spēlēm pēkšņi dubultosies. Latvijas izlases vidējais spēļu apmeklējums ir pieci tūkstoši skatītāju," aprēķinājis Indriksons.

Piedāvājam iepazīties ar raidījuma saturu:

Diskusijas dalībnieki spriež par to, vai UEFA prezidenta Aleksandra Čeferina vizīte Latvijā bija izgāšanās. "Jebkura šāda vizīte Latvijā ir būtiska. Tas, ka starptautiskais partneris ir gatavs atbalstīt šādu projektu, ir būtiski. Runājot par neizdevušos vizīti ar valdību, tas ir rādītājs futbola novērtējumam," teica Indriksons. Peilāns nevairījās norādīt, ka LFF nebija izdarījusi visu, lai šāda tikšanās tomēr notiktu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!