Foto: Zigismunds Zālmanis

"Daugavpils" un "Riga" vienības sestdien Daugavpilī "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sestās kārtas mačā spēlēja neizšķirti, duelim noslēdzoties ar rezultātu 1:1 (1:0).

Pēc spēlētām 12 minūtēm "Riga" soda laukumā tika nogāzts Dāvis Cucurs un uz rīdzinieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru precīzi izpildīja Valērijs Lizunovs, izvirzot vadībā laukuma saimniekus.

"Riga" panāca neizšķirtu 73. minūtē, kad no tuvas distances vārtu priekšā pēc Usejnu Njanga piespēles daugavpiliešu vārtsargu pārspēja Marko Regža.

Pirms šī mača "Riga" bija izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, pārspējot "Liepāju" (3:0), "Audu" (2:0) un "Tukums 2000"/"Telms" komandu (2:0), kamēr daugavpiliešiem iepriekšējā cīņa pret "Valmieru" arī noslēdzās neizšķirtu (1:1).

Šodien vēl pulkten 15 "Jelgava" uzņems "Metta", bet noslēdzošajā sestās kārtas spēlē svētdien čempione "Valmiera" viesosies pie Salaspils "Super Nova".

Turnīra tabulas augšgalā ar 14 punktiem sešās spēlēs ir "Riga", 12 punkti sešās cīņās ir RFS, bet trešo vietu ar deviņiem punktiem četros mačos ieņem "Metta". Piecos mačos astoņus punktus ir guvusi "Valmiera", bet sešos - "Auda". Septiņi punkti piecās cīņās ir "Liepājai" un seši punkti - "Jelgavai". Pieci punkti sešās spēlēs ir "Daugavpilij", bet pa trim punktiem sakrājusi "Super Nova" piecās un "Tukums 2000"/"Telms" sešās cīņās.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!