Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Basketbolam ceļot galdā izcīnītu piekto vietu Pasaules kausā, bet futbola izlasei tikmēr slīdot divus soļus atpakaļ pēc tam, kad bija izdevies pavirzīties vienu uz priekšu, jaunu elpu iegūst diskusija par Latvijas sporta sasniegumiem un kontekstu, ko tiem piešķir globālais mērogs. Kas ir būtisks, kas – nē, par ko pārspīlēti priecājamies, bet par ko – varbūt lieki skumstam?

Pirms divām nedēļām "Bufetē" aizsākām tēmu, kuru nu jau aktīvi šķetina arī kolēģi citos medijos, proti, kas jaudīgāk – bronza hokejā vai 5. vieta basketbolā? Patiesībā dziļāku kontekstu šai diskusijai piešķir Latvijas futbola izlases sniegums aktuālajā Eiropas čempionāta kvalifikācijā, kā arī patlaban notiekošais PK regbijā – gada lielākais notikums pasaules sportā, kur Latvija ir gaismas gadu tālumā no piedalīšanās.

Latvijas sporta īpatnības uz globālās skatuves – vai dzīvojam greizo spoguļu karaļvalstī? Cik precīza vai greiza ir mēraukla, pēc kuras vērtējam Latvijas sporta sasniegumus – par ko sitam plaukstas vai šļakstinām žulti? Jaunās sezonas sestajā epizodē ciemos bijušais futbolists, sporta apskatnieks un TV komentētājs, futbola projekta "Pa pāris kausiem" izveidotājs un treneris Jurijs Žigajevs.

"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – sporta medija MVP galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!