Foto: Kadrs no video
Latvijas futbola zemākajās līgās sestdien, 7. oktobrī, divi mači izpelnījās lielāku uzmanību, bet ne ar to labāko nozīmi – par vienu no mačiem šobrīd ir aizdomu ēna par godīgas spēles principa ievērošanu, bet citā duelī tribīnēs kāds līdzjutējs izpildīja agresorvalsts himnu.

Latvijas futbola čempionāta pirmajā jeb "Optibet" Nākotnes līgā sestdien FK "Dinamo Rīga" ar 3:4 (3:0) zaudēja "Tukums 2000-2/TSS" komandai, lai gan pēc pirmā puslaika bija drošā vadībā ar 3:0. "Dinamo Rīga" pirmā puslaika vidū 12 minūšu laikā guva trīs vārtus, bet situācija aizdomīgi krasi mainījās otrajā puslaikā. Četru minūšu laikā tukumnieki guva divus vārtus, bet mača izskaņā vēl divas reizes bumba ielidoja "Dinamo Rīga" vārtos divdomīgās situācijās.

Futbola entuziastu Rafala Kobzas un Krista Butāna uzturētais lietotnes "X" (iepriekš "Twitter") konts "BFlatviski" ievietojis video ar spēles pāris aizdomīgām epizodēm. Ierakstā norādīts, ka pirmajā puslaikā "Dinamo Rīga" izdarīja 10 sitienus pa vārtiem, bet pretinieki piecus. Spriežot pēc statistikas, otrajā puslaikā "Dinamo Rīga" nav centušies uzbrukt, paši nav situši pa vārtiem, ļāvuši pretiniekiem izdarīt 15 sitienus.


Latvijas Futbola federācijas (LFF) presidents Vadims Ļašenko sociālā tīklā "X" ierakstījis, ka spēle bijusi aizdomīga. "Jau spēles laikā tikām informēti par iespējamu manipulāciju ar spēles rezultātiem un attiecīgi visas atbildīgās institūcijas nekavējoties sāka strādāt šajā virzienā," ierakstīja Ļašenko.


Savukārt "Altero" otrās līgas čempionātā otrajā posmā vājākajā B grupā Salaspils stadionā tribīnēs vienā brīdī kāds no līdzjutējiem sāka skandēt agresorvalsts Krievijas himnu. Incidents notika FK "Salaspils" un FK "Ķekava/Auda" spēlē, kurā mājinieki svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!