Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien UEFA Nāciju līgas ietvaros savu skatītāju priekšā Rīgā ar 4:0 (2:0) apspēlēja Andoru, trīs vārtus iesitot Olgai Ševcovai.

Turnīru dāmas pabeigs 5. decembrī ar izbraukuma spēli pret grupas līderi Maltu.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē septembrī Latvija izbraukumā svinēja uzvaru ar 4:0. Tā kā šosezon Latvijas izlasei aizsardzībā vislielākās problēmas sagādā tieši standartsituācijas, andorietes naski meklēja kontaktus un pārkāpumus mājinieču laukuma pusē. Pāris reižu sniegotajā laukumā radās bīstamas situācijas pie Enijas Annas Vaivodes sargātajiem vārtiem, taču šoreiz vārtsardze un aizsardzes tika galā ar draudiem.

Pirmā puslaika izskaņā Latvijas izlase tomēr pārņēma iniciatīvu un sāka veidot vairāk bīstamu momentu. Tas vainagojās panākumiem pašās puslaika beigās. Vispirms Ševcova 42. minūtē pārspēja pretinieču vārtsardzi ar tālu sitienu no laukuma stūra, bet pāris minūtes vēlāk viņa aukstasinīgi izmantoja viens pret vienu izgājienu. Pārtraukumā ejot, 2:0 Latvijas labā. Sitienu attiecība pirmajā puslaikā bija 8-4 Latvijas labā.

Pašā otrā puslaika sākumā Ševcova nokārtoja arī "hat-trick", iznīcinot intrigu par uzvarētāju spēlē. Atlikušajā spēles daļā jautājums bija tikai par gala rezultātu. Uz maiņu nākusī Anastasija Poļuhoviča guva savus piektos vārtus izlases rindās, Marina Teļukeviča debitēja valstsvienībā. Un gala rezultāts palika 4:0.

Turnīru Latvijas izlase sāka septembrī ar sāpīgu zaudējumu savā laukumā Maltai (0:1) un pārliecinošu panākumu viesos pret Andoru (4:0), pēc kā tika uzstādīts sieviešu izlases rekorduzvara ar 5:0 pār Moldovu. Atbildes spēlē Kišiņevā mūsu dāmas izrāva pret Moldovu neizšķirtu 3:3.

Pirms pēdējās spēles izbraukumā pret Maltu Latvija saglabā teorētiskas iespējas turpināt cīņu par iekļūšanu B līgā.

Pirmajā UEFA Nāciju līgas sezonā Latvijas izlase sacenšas C līgā. Komandas līdz decembrim savā starpā aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura grupas uzvarētāja iegūs tiesības Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmā spēkoties B līgā, bet trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām par šādu iespēju piedalīsies "play-off" spēlēs.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!