Foto: Kadrs no video
Leģendārais Brazīlijas futbola klubs "Santos" pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē zaudējis vietu valsts spēcīgākajā futbola līgā, sezonu noslēdzot 17. vietā.

Pirms Brazīlija A sērijas pēdējās spēļu kārtas "Santos" vajadzēja izcīnīt uzvaru, lai paliktu valsts spēcīgākajā līgā, tomēr komanda piedzīvoja zaudējumu savā laukumā ar rezultātu 1:2 "Fortaleza" komandai. Tas nozīmēja, ka "Santos" nespēs izkļūt no izkrišanas zonas.

"Santos" komanda dibināta 1912. gadā, un visā savā 111 gadu pastāvēšanas laikā spēlējusi Brazīlijas augstākajā līgā. Tā 22 reizes kļuvusi par Brazīlijas čempioni.

Ņemot vērā kluba panākumiem bagāto vēsturi, pēc zaudējuma izšķirošajā šī sezonas spēlē atmosfēra stadionā bija ļoti skumja. Gan futbolisti, kad skatītāji tribīnēs izplūda asarās, neslēpjot savu pārdzīvojumu par notikušo.


Izcilais Brazīlijas futbolists Pelē palīdzēja "Santos" kļūt par vienu no slavenākajiem klubiem pasaulē. 1950. un 1960. gados baudīja "Santos" savus ziedu laikus, kad komanda izcīnīja 10 štata un sešus Brazīlijas līgas titulus. Šajā klubā spēlējuši arī Neimārs, Karlošs Albertu, Robinju, Dunga.

Aizvadīto sezonu "Santos" noslēdza Brazīlijas A sērijas 12. vietā, bet vēl gadu iepriekš tā ierindojās 10. pozīcijā. Savu līdz šim pēdējo čempionu titulu "Santos" izcīnīja 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!