Foto: Kadrs no video

Turcijas Superlīgas futbola čempionātā pirmdien "Ankaragucu" komandas prezidents Faruks Kodža spēles laikā pret "Rizespor" vienību uzbruka mača tiesnesim, un pēc šī incidenta Turcijas Futbola federācija nolēma apturēt čempionātu, vēsta aģentūra AFP.

"Ankaragucu" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 ar "Rizesport" futbolistiem, kuri savus vārtus guva mača kompensācijas laika septītajā minūtē.

Kodža uzskrēja laukumā uzreiz pēc spēles noslēguma un iesita tiesnesim Halilam Umutam Meleram. Melers nokrita zemē, bet tad viņš saņēma vēl vienu sitienu, kad sākās grūstīšanās starp spēlētājiem, treneriem un amatpersonām. Vietējie mediji ziņoja, ka Melers tika nogādāts slimnīcā ar traumām.


"Šis nelietīgais uzbrukums tika veikts ne tikai pret Halilu Umutu Meleru," teikts Turcijas Futbola federācijas paziņojumā. "Šodien šis necilvēcīgais un nicināmais uzbrukums tika veikts pret visu Turcijas futbolu. Pēc šī necilvēcīgā uzbrukuma uzsākti visi kriminālprocesi, kurus pelnījušas vainīgās personas."

"Atbildīgais klubs, kluba prezidents, tā vadītāji un visi noziedznieki, kas uzbruka Halilam Umutam Meleram, tiks sodīti visstingrākajā veidā," turpinājumā teikts federācijas paziņojumā.

"Ar Turcijas Futbola federācijas direktoru padomes lēmumu spēles visās līgās ir pārceltas uz nenoteiktu laiku," teikts paziņojumā.

Arī Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans nosodīja incidentu, kas notika galvaspilsētā Ankarā.

"Sports nes mieru un brālību. Sports nav savienojams ar vardarbību," sociālajā tīklā "X' ierakstījis Erdogans. "Mēs nekad nepieļausim, ka Turcijas sportā notiek vardarbība."

"Ankaragucu" Turcijas čempionāta kopvērtējumā ierindojas 11. pozīcijā, bet "Rizespor" atrodas astotajā pozīcijā. Čempionāta līderpozīcijās atrodas Stambulas klubi "Fenerbahce" un "Galatasaray", kuri 15 spēlēs izcīnījuši pa 40 punktiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!