Vēl pagājušajā sezonā Latvijas "Optibet Virslīgas" futbola čempionātā serbs Andrejs Iličs guva 14 vārtus, bet aizvadītā pusgada laikā viņu karjeras līkloči aizveduši līdz spēcīgajai Francijas futbola līgai ("Ligue 1"), kur viņš parakstījis līgumu ar "Lille" vienību. Ne tikai Iličs aizvadīto pāris sezonu laikā izmantojis virslīgu kā atspēriena punktu salīdzinoši veiksmīgam karjeras turpinājumam.

Iličs strauji audzē savu vērtību

Šobrīd 23 gadus vecais Iličs Latvijā pārstāvēja RFS komandu, un no 2021. līdz 2023. gada augustam viņš aizvadīja 87 oficiālas spēles, kurās guva 42 vārtus un izdarīja 17 rezultatīvas piespēles. Ar 14 vārtiem 2023. gada sezonā viņš bija trešais rezultatīvākais spēlētājs Latvijas spēcīgākajā čempionātā, pat nenospēlējot pilnu sezonu. Savukārt UEFA klubu turnīros serbam 16 spēlēs seši gūti vārti, tajā skaitā arī Konferences līgas grupu turnīrā.

2023. gada vasarā viņš no RFS pārcēlās uz Norvēģijas komandu Oslo "Valerenga", Rīgas klubam par šo transfēru saņemot ap vienu miljonu eiro. Savā jaunajā klubā Iličs 15 spēlēs guva deviņus vārtus, vēl vairāk paceļot savu vērtību futbola tirgū. Tā kā "Valerenga" pārspēlēs nenosargāja vietu Norvēģijas augstākajā divīzijā, klubs izmantoja iespēju nopelnīt.

Futbola apskatnieks Fabricio Romāno vēstīja, ka "Lille" par Iliču esot gatava maksāt četrus miljonus eiro. Tiesa, medijos izskanēja informācija, ka garantēti būs divi miljoni, bet vēl divus miljonus "Valerenga" saņems tikai tad, ja Iličs izpildīs dažādus izvirzītos nosacījumus. Izskanējusi arī informācija, ka RFS no šī darījuma varētu saņemt 20%.

Ceturtdien tika paziņots, ka "Lille" ar Iliču noslēgusi līgumu līdz 2027. gadam.

Futbola statistikas portāls "Transfermarkt" vēsta, ka šobrīd Iliča vērtība futbola tirgū esot 2,3 miljoni eiro.

Serbijas futbolistu savā rīcībā esot vēlējusies iegūt arī Anglijas otrās spēcīgākās līgas ("Championship") klubs Kārdifas "City".

Latviju kā atspēriena punktu savām karjerām izmantojuši arī citi futbolisti, audzējot savu tirgus vērtību un vēlāk izcīnot vietu spēcīgu klubu sastāvos.  

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!