Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Šonedēļ ar pirmajām piecām spēlēm sāksies cīņa par virslīgas titulu futbolā. Turīgajiem galvaspilsētas klubiem konkurenci sastādīs arī 2022. gada Latvijas čempione Valmiera, kuras treneris Jurģis Kalns allaž noskaņots augstiem mērķiem un nenoliedz – kādu dienu gatavojas trenēt arī Latvijas izlasi.

Šās nedēļas izskaņā – tieši tajā dienā, kad viena daļa cilvēces braši dāvinās savām dāmām kādu sarkanu rožu vai tulpju pušķi, bet cita daļa cilvēces to tikpat braši apsmaidīs – tiks dots starts jaunajai Latvijas futbola virslīgas sezonai. Viena Rīga vai otra Rīga – tāds ir jautājums! Vai tomēr... Šonedēļ "Bufetē" ir vismaz viens cilvēks, kas domā un arī gatavs noargumentēt citādi, viens no tiem nedaudzajiem, kas ne tikai ar muti Rīgā, bet arī ar darbiem – futbola kluba "Valmiera" galvenais treneris un 2022. gada Latvijas čempions šajā postenī Jurģis Kalns.

Valmiera allaž bijusi sportiska pilsēta, un allaž – sīksta arī sporta spēlēs. Izcīnītie čempiona tituli gan basketbolā, gan futbolā to ierindo tikai starp trijām Latvijas pilsētām, kam pēc neatkarības atgūšanas kas tāds bijis pa spēkam. Jurģis nesola zilus brīnumus, taču par savas komandas šās sezonas sastāvu ir gana optimistisks – vairāk, nekā tas šķita komplektācijas sākumā. Šajā sarunā ne tikai par gaidāmo klubu sezonu, bet arī nakts izbraucieniem pēc mačiem, Raimonda Kroļļa gaitām, Tamaza Pertijas un Daiņa Kazakeviča personības šķautnēm, žurkām, kas izjauca leģionāra karjeru, iemesliem, kāpēc neatbalsta dēlu futbola turnīros, un pat par to, kā jau paspējis nedaudz vilties jaunajā nacionālās izlases trenerī Paolo Nikolato.


"Bufete" ir podkāsts par sportu, kas pulsē ar regularitāti reizi nedēļā un ko veido Latvijas sporta saimniecībā labi atpazīstamas mediju personības – Delfi sporta nodaļas galvenais redaktors Ingmārs Jurisons un tv3.lv sporta redaktors Jānis Janševics. Aicinot studijā arī trešo sarunu biedru, podkāsta viesi, katrā no epizodēm apmēram stundas garumā apspriež Latvijas un pasaules sporta aktualitātes. Audio versijā podkāstu iespējams klausīties arī "Spotify", "Apple Podcasts" un "Podbean" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!