Foto: Kadrs no video

Latvijas futbola čempionu RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis "sportacentrs.com" raidījumā "eXi" atklāja, ka RFS pagājušā gadā sodījusi vārtsargu Pāvelu Šteinboru un pussargu Artūru Zjuzinu par disciplīnas pārkāpumiem valstsvienībā.

Latvijas futbola izlase pirms gada piedzīvoja zaudējumu Velsā. Nākamajā dienā Šteinbors un Zjuzins Pēc mača abi nodevās alkohola lietošanai un nākamajā dienā nav spējuši lidot ar izlasi mājupceļā, vēstīja "sportacentrs.com". Šteinbors un Zjuzins ar novēlošanos atgriezās dzimtenē. Abi futbolisti vēlāk tika atstāti ārpus pieteikuma RFS nākamajā spēlē, ko RFS galvenais treneris Viktors Morozs pamatoja ar futbolistu nogurumu pēc mačiem valstsvienībā. Šteinbors vēlāk zaudēja RFS pirmā vārtsarga vietu, kamēr Zjuzins pēcāk atgriezās komandas mačos.

Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Dainis Kazakevičs un Latvijas Futbola federācija līdz pat šai dienai nav komentējuši šo incidentu, bet abi futbolisti vairs netika saukti uz valstsvienību. Tagad, kad Kazakeviča vietā izlasi vada itālis Paolo Nikolato, Šteinbors un Zjuzins atkal iekļauti starp kandidātiem.

"Tas nav pieņemami. Tas bija sods. Negājām ar publisku paziņojumu, bet futbola cilvēkiem tāpat bija skaidrs. Negribējām no savas puses vēl nākt klajā ar kādu paziņojumu," raidījumā "eXi" saka Verpakovskis. Pēc viņa teiktā, abi futbolisti saņēmuši arī finansiālas sankcijas, bet neatklāja, cik lielas.


Tāpat raidījumā "eXi" Verpakovskis atcerējās komandu kapteiņus, ar kuriem bijusi saskare karjeras laikā. Bijušais Latvijas izlases līderis izcēla to pašu Šteinboru, kurš RFS ģērbtuvē ir autoritāte un kura viedokli ņem vērā ne tikai futbolisti, bet arī treneri. "Viņš ir motivators, runātājs. Pirms spēles var pateikt, iedot "iekšās" jaunajam vai arī pieredzējušam futbolistam. Tādi cilvēki ir vajadzīgi ģērbtuvē. Tas mums bija patīkams bonuss – viņš ir ne tikai labs vārtsargs, bet vēl labs motivators un runātājs."

Verpakovskis atcerējās, ka izlasē liela autoritāte bija Vitālijs Astafjevs, lai gan ilglaicīgais Latvijas izlases kapteinis nav no runātīgākajiem cilvēkiem. "Es nospēlēju laikam 10-12 gadus kopā. Un pa šo laiku es laikam ar viņu esmu runājis kādas trīs reizes. Un neatceros, ka mums sarunas bija ilgākas par kādām 10 minūtēm. Viņš savu autoritāti veidoja ar piemēru uz laukuma, ar savu darbu laukumā."


Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!