Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato no Itālijas paziņojis komandas sastāvu šomēnes gaidāmajiem pārbaudes mačiem.

Kā vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF), uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis atguvies no pērn gūtās ceļgala traumas un ir beidzot gatavs atgriezties valstsvienībā. Pēc savainojuma sadziedēšanas izlasē atgriezies arī Renārs Varslavāns. Tāpat izlases rīcībā atgriezušies pieredzējušie Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins, kuri valstsvienībā saistībā ar disciplīnas pārkāpumiem nebija kopš pagājušā gada marta. Savukārt aizsargs Vitālijs Maksimenko uz izlasi nebija aicināts kopš 2021. gada.

Nikolato pirmajā treniņnometnē pie Latvijas izlases stūres mūsu valstsvienība aizvadīs divas pārbaudes spēles izbraukumā. 21. martā Latvija Larnakā samēros spēkus ar citu UEFA Nāciju C līgas komandu Kipru, bet 26. martā turpat Larnakā spēlēs ar Lihtenšteinas izlasi.

Salīdzinājumā ar Latvijas izlases treniņnometni pagājušā gada novembrī, komandā šoreiz nav vārtsarga Nila Toma Puriņa, aizsarga Kriša Kārkliņa, pussarga Bogdana Samoilova, kā arī uzbrucēja Dāvja Ikaunieka.

Tāpat kļuvis zināms viss Latvijas izlases treneru štābs. Paolo Nikolato treniņdarbā asistēs ne tikai iepriekš zināmais itālis Masimo Paganīns, bet arī vēl divi viņu tautieši - Vinčenco Pinkolini būs atbildīgs par fizisko sagatavotību, Leonardo Karleti būs video analītiķis. Abiem palīdzēs arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins. Tāpat treneru korpusā būs arī bijušie Latvijas izlases līderi Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins.

"Esmu patīkami satraukts pirms pirmās treniņnometnes ar Latvijas izlasi, ar lielu nepacietību gaidu iespēju sākt strādāt ar futbolistiem tiešā kontaktā un laukumā. Izvēlēties spēlētājus pirmajai nometnei nebija tas vieglākais uzdevums, jo pašmāju čempionātā sezona vēl nav sākusies. Šajā nometnē būs tāda pirmā īstā iespēja novērtēt spēlētājus klātienē. Uzaicinājām šoreiz 26 futbolistus, taču vēlos uzsvērt, ka izlases durvis ir vaļā - gan tiem, kuri šoreiz nav uzaicināti uz izlasi, gan tiem, kuri martā būs ar mums - arī viņiem šajā nometnē būs jāparāda, ka viņi vēlas palikt izlasē. Lai mūsu komanda progresētu, jāpaaugstina līmenis un jāpalielina prasību latiņa katram no mums," paziņojot marta treniņnometnes dalībnieku sastāvu, norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!