Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins sagaida, ka starpsezonā Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Kolumbusas "Blue Jackets" būs lielas pārmaiņas, taču viņš pats nejūtoties apdraudēts.

Merzļikins nebija spēlējis 10 dienas, kad viņš naktī uz trešdienu devās sargāt Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus pret Monreālas "Canadiens". Latvietis nepilnās sešās minūtēs ielaida trīs vārtus un tika nomainīts pret pēdējās nedēļās veiksmīgi spēlējošo krievu Daniilu Tarasovu.

"Blue Jackets" šobrīd lūkojas pēc jauna ģenerālmenedžera, jo sezonas laikā no amata tika atlaists Jarmo Kekeleinens. Sagaidāms, ka process nebūs noslēdzies līdz sezonas beigām, bet starpsezonā Kolumbusas klubā varētu būt lielas pārmaiņas.

"Noteikti nejūtos apdraudēts," medijs "The Athletic" citē Merzļikina teikto. "Nav runa tikai par manu nākotni, bet arī par jebkura cita. Nezinu, kurš būs nākamais ģenerālmenedžeris, neesmu dzirdējis pat baumas."

"Sagaidu, ka pārmaiņas klubā būs lielas, jo nevaram šādi turpināt. Pārmaiņas ir nepieciešamas. Esam NHL, tā ir profesionāla līga, kurā ir labākie spēlētāji pasaulē," pauda latvietis, kurš šosezon pats neslēpa vēlmi atstāt "Blue Jackets".

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Merzļikinam nākammēnes apritēs jau 30 gadi, bet viņam ar "Blue Jackets" ir līgums vēl uz nākamajām trim sezonām ar vidējo atalgojumu 5,4 miljoni ASV dolāru. Tieši līgums bijis galvenais iemesls, kāpēc vārtsargu līdz šim nav izdevies aizmainīt.

"Nebiju koncentrējies uz maiņas darījumu beigu termiņu. Gribēju citādāku scenāriju, nu esmu to dabūjis. Vienkārši koncentrējos uz savu spēles laiku, un turpināšu to darīt līdz pat 16. aprīlim, kad mums būs pēdējais mačs," teica Merzļikins.

"The Athletic" piesauc dažādus scenārijus Merzļikina nākotnei. Viens no tiem būtu pašreizējā līguma izpirkšana, kas Kolumbusai ietaupītu sešus miljonus dolāru, taču nākamo sešu sezonu laikā klubam būs viņam jāizmaksā divas trešdaļas no atalgojuma. Tāpat iespējama arī maiņa, kurā "Blue Jackets" turpina maksāt zināmu daļu no Merzļikina algas, kā arī varētu būt darījums ar klubu, kam algu griestos ir daudz vietas.

Ja salīdzina ar iepriekšējās sezonas katastrofu, Merzļikins šosezon spēlē labāk, kaut gan "Blue Jackets" atkal ir pašā Austrumu konferences apakšgalā. Latvietis 36 spēlēs izcīnījis 11 uzvaras, bet vidēji savos vārtos ielaidis 3,29 vārtus un atvairījis 90,1% metienu.

Pēc neveiksmīgās spēles pret "Canadiens" vārtsargs atzina, ka zaudētajos vārtos nevarēja neko daudz izdarīt labāk, vienīgi vienos no trim, kurus guva slovāku talants Jurajs Slafkovskis. "Tas bija pirmais metiens visā spēlē. OK, sagremošu to. Tomēr abos pārējos vārtos man nebija pretargumentu. Gribēju turpināt spēlēt, jo vairs nebija ko zaudēt. Nav jau tā, ka mēs tagad cīnāmies par "play-off". Nebūtu nozīmes - 0:3 vai 0:6. Vēlējos nospēlēt līdz galam, bet tas bija trenera lēmums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!