Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers un Cīrihes "Lions" piektdien uzvarēja arī Šveices augstākās hokeja līgas (NL) ceturtdaļfināla ceturtajā mačā un nodrošināja vietu pusfinālā. Savukārt Kristera Gudļevska pārstāvētā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" piektdien savā laukumā svinēja uzvaru trešajā Vācijas hokeja līgas (DEL) ceturtdaļfināla spēlē.

Balcers un "Lions" soļo tālāk

"Lions" izbraukumā ar 4:0 (2:0, 0:0, 2:0) pārspēja "Biel-Bienne" komandu un sērijā līdz četrām uzvarām tika pie panākuma ar 4-0.

Balcers šajā mačā uz ledus bija 16 minūtes un 39 sekundes, no kurām divas minūtes un divas sekundes spēlēja vairākumā. Viņš atzīmējās statistikā ar diviem bloķētiem metieniem un noslēdza mācu ar neitrālu lietderības koeficientu.

Starp uzvarētājiem ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās Dereks Grānts, Deniss Holenšteins mājinieku vārtos raidīja ripu vienu reizi, bet Cīrihes komandas vārtsargs Šimons Hrubecs atvairīja visus 25 pretinieku metienus un aizvadīja "sauso" maču.

Savukārt "Lugano" bez uzbrucēja Roberta Cjunska pieteikumā savā laukumā ar 3:2 (2:1, 0:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja "Fribourg-Gotteron" vienību un sērijā panāca neizšķirtu 2-2.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".

Gudļevskis ar "Fischtown Pinguins" turpina perfekti

Pamatturnīra uzvarētāja "Fischtown Pinguins" pagarinājumā ar 4:3 (0:1, 2:1, 1:1, 1:0) pārspēja "Ingolstadt" un sērijā līdz četrām uzvarām izvirzījās vadībā ar 3-0.

Latvijas vārtsargs atvairīja 23 pretinieku metienus jeb 88,46% raidījumu, bet pretējos vārtos Maikls Gārteigs tika galā ar 33 metieniem.

Uzvaras vārtus pagarinājuma piektajā minūtē iemeta Jans Urbass.

"Fischtown Pinguins" pamatturnīrā ar 107 punktiem 52 spēlēs ieņēma pirmo vietu 14 komandu konkurencē un uzreiz iekļuva ceturtdaļfinālā.

Brēmerhāfenes komandas vārtsargu trenera amatā darbojas Latvijas speciālists Edgars Lūsiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!