Foto: Kadrs no video

Latviešu aizsargs Uvis Balinskis naktī uz pirmdienu palīdzēja Floridas "Panthers" pārtraukt četru zaudējumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, turklāt spēlētājs iesaistījās arī asumos.

Viena no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām "Panthers" izbraukumā ar 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) pieveica Filadelfijas "Flyers".

Balinskis šajā spēlē uz ledus pavadīja 19:28 minūtes, kuru laikā metienus pa vārtiem neveica, bet pielietoja vienu spēka paņēmienu un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu. Šosezon aizvadītajās 21 spēlē NHL aizsargs iekrājis trīs (1+2) rezultativitātes punktu un lietderību +1.

Pirmās trešdaļas izskaņā starp abu vienību hokejistiem izcēlās asumi, kuros aktīvs bija arī Balinskis. Viņš nāca palīdzēt komandas biedriem, taču beigu beigās viņam virsū metās uzreiz divi "Flyers" hokejisti. Redzot, ka latvietis nonācis nepatikšanās, talkā viņam devās "Panthers" uzbrucējs Kārters Verhegi.

"Panthers" labā divus vārtus uzvarā guva Sems Reinhārts, kurš tādējādi šosezon iemetis jau 50 ripas, bet atslēgas lomu nospēlēja arī vārtsargs Entonijs Stolarcs - viņš tika galā ar 32 metieniem. Tikmēr trīs rezultatīvas piespēles Brendonam Montūram.

Vēl vienā spēlē uzvaru guva arī latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas viesos ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) apspēlēja Kalgari "Flames".

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 13:05 minūtes, metienus pa vārtiem neizpildīja, uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem (58%) un iekrāja pozitīvu lietderību +1. Girgensons šosezon 54 mačos guvis 12 (7+5) punktus.

Teicams "Sabres" vārtos bija Uko Peka Lukonens, kurš atvairīja 32 metienus, bet Teidžs Tompsons atzīmējās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Bufalo turpina dzīties pakaļ izslēgšanas turnīram - tā par sešiem punktiem atpaliek no Vašingtonas "Capitals", kas Austrumu konferencē ieņem pēdējo "wild card" pozīciju. Sāncenši gan aizvadījuši par divām spēlēm mazāk.

"Panthers" ar 97 punktiem 71 spēlē ir Austrumu konferences vicelīdere, kamēr "Sabres" ar 73 punktiem 72 cīņās ir 12. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!