Foto: Jukurit

Latvijas hokejists Oskars Batņa otrdien Mikeli divreiz rezultatīvi piespēlēja Mikeli "Jukurit" uzvarā Somijas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē, kamēr otro gadu pēc kārtas par čempionu Šveices otrajā līgā kļuva Toms Andersons.

"Jukurit" otrdien ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) pieveica Oulu "Karpat", sērijā panākot 1-3.

Batņa 32.minūtē rezultatīvu piespēli nopelnīja Jespera Pītulainena vārtu guvumā, panākot 3:1. Otro reizi latvietis pie rezultativitātes punkta tika 36 sekundes pirms mača beigām, kad vairākumā bija viens no piespēlētājiem Patrika Puistolas vārtu guvumā, fiksējot spēles galarezultātu.

Latvijas hokejists uz ledus bija 20 minūtes un 17 sekundes, piecreiz metot pa vārtiem, nopelnot divas soda minūtes, kuru laikā vārti zaudēti netika, un uzvarot piecos no astoņiem iemetieniem, kā arī noslēdzot maču ar +/- rādītāju +1. Četrāš "play-off" cīņās Batņa iekrājis divas piespēles.

Iepriekšējā sezonā par Somijas čempioniem kļuva Tamperes "Tappara" hokejisti, finālsērijā ar 4-1 pieveicot Lahti "Pelicans".

Tikmēr Andersons otrdien guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, kamēr viņa un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā "La Chaux-de-Fonds" komanda otro gadu pēc kārtas uzvarēja Šveices līgā, kas ir pēc spēka otrā valsts hokeja sistēmas hierarhijā.

"La Chaux-de-Fonds" ar 3:1 (0:0, 2:0, 1:1) pieveica Kisnahtes "GCK Lions", sērijā uzvarot ar 4-1.

Andersons vārtus guva 23.minūtē, panākot 1:0, bet 44.minūtē viņš piespēlēja Loikam Inalbonam, kurš panāca 3:0 un spēlē beidza ar diviem gūtiem vārtiem.

Andersons no 15 minūtēm un 41 sekundes laukumā trīs minūtes un 55 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš piecreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, nopelnīja divas soda minūtes, kā arī spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Smons no 15 minūtēm un 45 sekundēm laukumā divas minūtes un vienu sekundi spēlēja mazākumā, bloķējot vienu metienu.

Iepriekšējās finālsērijas spēlēs "La Chaux-de-Fonds" uzvarēja ar 6:3, pagarinājumā zaudēja ar 4:5, kā arī svinēja uzvaras ar 3:2 pagarinājumā un 4:1 pamatlaikā.

Cīņā par iekļūšanu Šveices čempionāta virslīgā - Nacionālajā līgā (NL) - "La Chaux-de-Fonds" sacentīsies ar NL "play-out" dueļa zaudētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!