Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase oficiāli uzsākusi pārbaudes spēļu ciklu pirms 2024. gada pasaules hokeja čempionāta Čehijā, un treniņnometnes pirmajā daļā sastāvā ir vairāki jaunie hokejisti, kuri paspējuši pozitīvi pārsteigt valstsvienības galveno treneri Hariju Vītoliņu.

Jau vēstīts, ka Latvijas hokeja izlase ceturtdien "Daugavas" ledus hallē ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Austrijas valstsvienību, ar panākumu sākot sagatavošanās posmu. Savā debijas spēlē vārtus guva Fēlikss Egils Gavars, izcēlās arī Dans Ločmelis, bet "bullīšos" precīzi bija Roberts Bukarts un Ločmelis.

Latvijas izlasē šobrīd ir septiņi spēlētāji, kuri aizvadītajā sezonā pārstāvēja ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) hokeja čempionāta komandas – Ločmelis, Gavars, Arvils Bergmanis, Ralfs Bergmanis, Jānis Vizbelis, Kristaps Skrastiņš un Martins Laviņš. Turklāt pieci no viņiem jau pirmajā spēlē izcēlās ar rezultativitāti. Bez vārtu guvējiem rezultativitātes punktus ar piespēlēm iekrāja arī Ralfs Bergmanis, Skrastiņš un Vizbelis.

Pēc spēles Vītoliņš bija priecīgs, ka no Ziemeļamerikas atbraukušie hokejisti iekļāvās šāda līmeņa hokejā, kā arī izcēla viņu azartu.

"Priekš pirmās spēles bija "okej". Viennozīmīgi varam labāk. Tie, kuri atbrauca no Ziemeļamerikas, saprata to līmeni. Puiši labi cīnījās, vienaldzīgo nebija. Es teicu, lai viņi nebaidās kļūdīties, jo vēlos redzēt, kā viņi reaģē pēc pieļautām kļūdām. Tas viņiem palīdzēs izjust, cik daudz var izdarīt un cik daudz var riskēt," sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestu teica Vītoliņš. "Man patika tas, ar kādu azartu spēlēja jaunie hokejisti. Man patika, ka viņi jutās droši. Viņi rāda, ko var. Ja viņi kļūdās, tad viņi reaģēja."

Latvijas hokejisti oficiālo treniņnometni pirms pasaules čempionāta sāka 1. aprīlī, un šajā laikā hokejisti trenerim parādījuši savu azartu un to, ka viņi nav vienaldzīgi. Turklāt hokejisti izrāda pietiekami lielu interesei par to, ko var darīt labāk. Latvijas izlases galvenais treneris pirms pirmajām pārbaudes spēlēm neslēpa, ka viņu ļoti interesēja tas, kā hokejistiem mačos veiksies, jo treniņi tomēr ir viena lieta, bet spēles – cita.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!