Foto: LHF

Latvijas hokeja izlase piektdien, 5. aprīlī, Daugavas ledus hallē ar 3:2 (1:0, 1:2, 0:0, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pieveica Austriju.

Latvijas izlases labā pa vārtiem guva Martins Laviņš un Haralds Egle - abiem šie bija pirmie vārti valstsvienības rindās. Turklāt pēc tam Egle iemeta arī izšķirošo "bullīti", sarūpējot uzvaru.

Mājinieki šo maču sāka apņēmīgāk un jau 11. minūtē atklāja cīņas rezultātu, kad naskākais vārtu priekšā bija Laviņš. Pirmā spēles daļa nebija ar vārtu gūšanas iespējām bagāta, taču 31. minūtē Austrija panāca izlīdzinājumu, kad viens pret vārtsargu Ēriku Vītolu izskrēja Niko Feldners, viņam raidot ripu caur kājsargiem.

Neizšķirta panākšanai Latvijai gan nebija jāgaida ilgi - jau pusotru minūti vēlāk Roberts Mamčics kreisajā malā no zilās līnijas piespēlēja Eglem, kurš aso piespēli pārvērta vārtu guvumā. Tiesa, arī šoreiz Austrija izlīdzināja rezultātu uz tablo - 36. minūtē Latvijas zonā negaidītu metienu izpildīja Emilio Šerceru, atstājot Vītolu pārsteigtu.

Pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar neizšķirtu 2:2, bet "bullīšos" Austrija realizēja savas pirmās divas iespējas, ātri panākot 2:0. Tomēr turpinājumā Vītols nospēlēja lieliski, atvairot piecus izgājienus pēc kārtas, kamēr komandas biedri ar precīziem metieniem noslēdza šo spēli par labu Latvijai.

Abas šīs komandas tikās jau ceturtdien, kad Latvija arī pēcspēles metienos svinēja panākumu ar 3:2.

Portāls "Delfi" piedāvāja Latvijas un Austrijas mača teksta tiešraidi. Ja tā neatveras uzreiz, pārlādējiet šo lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!