Foto: F64

Piektdienas pārbaudes mačs pret Austrijas komandu Latvijas hokeja izlasei būs laba mācība, ka jāspēlē visas 60 minūtes, pēc spēles atzina vienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Latvijas hokejisti piektdien Daugavas ledus hallē savā otrajā pārbaudes spēlē, gatavojoties kārtējam pasaules čempionātam, ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica Austriju. Zīmīgi, ka ceturtdien iznākums bija identisks.

"Laba mācība, ka jāspēlē visas 60 minūtes. Šoreiz puiši spēli iesāka labi. Pirmās 20 minūtes spēlējām pārliecinoši un labi, bet otrajā trešdaļā iezagās pašpārliecinātība. Bija ļoti daudz brāķa un kļūdu, aizsargi pieslēdzās ar domām tikai par uzbrukumu. Mūs uzreiz par to sodīja. Tas ir izlašu līmenis un šeit ir jākoncentrējas līdz pēdējam," sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) mediju pārstāvi Edgaru Garosu teica Vītoliņš.

"Pēc tam trešajā periodā kaut kur atgriezām savu spēli. Protams, varējām labāk nospēlēt vairākumā, kaut gan pretiniekus divas minūtes turējām zonā, bija momenti iemest. Tomēr uzvara paliek uzvara. Domāju, šim jaunajam sastāvam šī ir laba motivācija," uzskata treneris.

Vītoliņš akcentēja, ka gados jaunais Latvijas izlases sastāvs piektdien dažbrīd pārāk daudz domājis par uzbrukumu, jo acīmredzot spēlētājiem šķitis, ka pēc laba pirmā perioda Austriju izdosies nospiest vēl vairāk.

"Šajās abās spēlēs visvairāk iepriecināja komandas kustība. Puiši patiešām mēģināja spēlēt aktīvi, jo viņi ir jauni. Redzams, ka nevar taktiski nospēlēt pasīvi, mēģina spēlēt aktīvi. Ļoti interesanti būs nākamnedēļ pret Somiju - tā būs ļoti spēcīga komanda, pret kuru būs jāpiedomā. Nevarēs visi skriet uzbrukumā ar ideju, ka gan jau viņi kļūdīsies," Vītoliņš arī piebilda, ka darba sagatavošanās procesā vēl esot daudz, īpaši pie taktiskām niansēm.

Latvijas izlases labā vārtus piektdien guva Martins Laviņš un Haralds Egle, kuriem tie bija pirmie valstsvienības rindās. Laviņš slavēja komandu par spēles sākumu, taču piekrita Vītoliņam - pēc tam komanda nosēdusies.

"Trešajā periodā atkal pārņēmām iniciatīvu un mums bija vairāk momentu. Arī Ēriks Vītols savu darbu paveica lieliski. Labi, ka uzvarējām," gandarīts bija Laviņš. "Galvenais šajā cīņā bija cīņasspars - vinnēt 50:50 ripas. Uzskatu, ka šodien tās uzvarējām vairāk nekā zaudējām."

Atceroties savu pirmo vārtu guvumu izlasē, Laviņš akcentē Kristapa Skrastiņa teicamu piespēli uz vārtu priekšu. "Ierāvos vidū uz vārtiem, pieliku nūju un pats arī dabūju atlēkušo ripu. Ja godīgi, pats sākumā nemaz neredzēju, ka ripa iegāja vārtos. Redzēju, ka Dans Ločmelis pacēlis rokas gaisā un skatos: oo, ripa vārtos! Un tad uz kādu brīdī emociju dēļ bija melna bilde. Nesapratu, kas notiek - tomēr pirmie vārti izlasē. Mazs sapņa piepildījums, tā kā, cerams, būs vēl un vēl."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!