Foto: LHF

Latvijas vīriešu hokeja izlase trešdien pārbaudes mačā ar Somiju spēlēja pašaizliedzīgi un nevairījās bloķēt pretinieku metienus, pēc spēles atzina Latvijas valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Trešdien Latvijas hokejisti "Arēnā Rīga" ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Somijai.

"Otrajā trešdaļā puiši izpildīja uzdevumu - nezaudēt ripu uz zilās līnijas. Atspēlēties pret somiem no 0:2 ir labs rezultāts, bet tajā pašā laikā beigās tas tāpat bija zaudējums. Puiši atdevās un pašaizliedzība bija fantastiska, nebija neviena, kurš izvairītos no metienu bloķēšanas. Mums tas dārgi maksāja un ir divi traumētie, nezinu, vai viņi varēs rītdien spēlēt," teica Vītoliņš.

Pret somiem potīti savainoja Renārs Krastenbergs, kamēr Rihards Marenis traumēja ceļgalu. Vītoliņš norādīja, ka šobrīd ir grūti spriest par to, cik nopietni ir viņu savainojumi, taču otrajai pārbaudes spēlei ar Somiju tiks pieteikts Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, kā arī Patriks Ozols, bet vārtu drošība tiks uzticēta Ērikam Vītolam.

Treneris arī neslēpa, ka viņu priecējis Latvijas hokejistu ātrums laukumā, kas ļauj secināt, ka līdz šim sagatavošanās norit veiksmīgi.

"Domājām, ka būs pasmaga spēle, jo vakar vēl bija labs treniņš, bet puiši parādīja, ka varam cīnīties. Radījām visai daudz momentus. Vairākumā pret tādu komandu kā Somija pietrūka kādi gūti vārti. Tas ir tas komponents kam piestrādāsim," viņš piebilda.

Tāpat Vītoliņš atklāja, ka svētdien Latvijas izlases treniņiem pievienosies arī aizsargi Kristaps Zīle un Jānis Jaks.

Ceturtdien Latvija un Somija "Arēnā Rīga" aizvadīs vēl vienu cīņu, kas arī sāksies plkst.19.30.

2024. gada čempionāts Prāgā un Ostravā norisināsies no 10. līdz 26. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!