Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase ceturtdien savā ceturtajā pārbaudes spēlē pirms 2024. gada pasaules čempionāta nenoturēja divu vārtu pārsvaru un ar rezultātu 2:3 (1:0, 1:0, 0:3) piekāpās Somijas valstsvienībai, kas izcīnīja otro uzvaru divās dienās.

Latvijas izlasē abus vārtus guva Haralds Egle, kurš realizēja divus vairākumus pēc Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga piespēlēm, bet Somijas valstsvienībā ar trīs vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Olivers Kaski. Turklāt Kaski trīs vārtus guva četru minūšu un 24 sekunžu laikā

Latvijas hokeja izlases vārtus sargāja Ēriks Vītols, kurš atvairīja 30 no 33 pretinieku metieniem. Latvijas izlase šajā mačā izdarīja 18 metienus.

Nepilnas divas minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām Bukarts piespēlēja Freibergam, kurš izdarīja metienu pa vārtiem, bet ripas lidojuma virzienu mainīja Egle, realizējot vairākumu. Savukārt 35. minūtē Freibergs piespēlēja uz labo pusi Bukartam, un viņš teicami piespēlēja uz vārtu priekšu Eglem, kurš no tuvas distances ievirzīja ripu vārtos un panāca divu vārtu pārsvaru Latvijai.

Trešajā trešdaļā somi laukumā dominēja, un Latvija tikai epizodiski tika ārā no savas aizsardzības zonas. Tad Kaski sāka trāpīt savus metienus. Vispirms 52. minūtē viņš precīzi meta pēc komandas biedru uzvarēta iemetiena, pusotru minūti pēc tam viņš apspēlēja Martinu Laviņu un izpildīja vēl vienu teicamu metienu, savukārt savas komandas uzvaru viņš izrāva 56. minūtē, kad vēlreiz trāpīja ripu vārtu kreisajā augšējā stūrī.

Latvijas un Somijas valstsvienības aizvadīja otro spēli divās dienās. Trešdien Latvijas hokejisti piedzīvoja zaudējumu pagarinājumā ar rezultātu 2:3. Somijai šie bija pirmie pārbaudes mači pirms pasaules čempionāta.

Pagājušajā nedēļā Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austriju, abās ar 3:2 svinot uzvaru pēcspēles metienos.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētāku notikumu aprakstu

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!