Foto: AFP/Scanpix/LETA

Stabilitāte apskaužama, bet ne tāda, kādu gribētu piedzīvot profesionāla sporta komanda. Bufalo "Sabres" un latvietis Zemgus Girgensons Nacionālās hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēlēs atkal nepiedalīsies. Jau 13. gadu pēc kārtas "Sabres" nebūs redzama cīņā par Stenlija kausu, kas ir līgas antirekords un garākā aktīvā sērija profesionālajā Ziemeļamerikas sportā. Arī Girgensonam turpina pieaugt spēļu skaits bez dalības "play-off".

Aizvadītās trīs sezonas "Sabres" flirtējusi ar iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, tomēr katru reizi kaut kas nedaudz pietrūcis. Tas deva cerības, ka nākamais gads varētu būt veiksmīgais, bet atkal nācās palikt bešā. 2022./2023. gada sezonā "Sabres" izcīnīja 91 kopvērtējuma punktu, kas bija pārliecinoši labākais rezultāts 12 gadu laikā, bet šosezon punktu ziņā atkal sperts solis uz aizmuguri. Šobrīd komanda 80 spēlēs tikusi pie 81 punkta, bet līdz sezonas beigām atlikušas vēl tikai divas spēles.

Kopš "Sabres" pēdējās dalības izslēgšanas spēlēs visas pārējās NHL komandas Stenlija kausā nospēlējušas vismaz 14 mačus.

Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas līgums ar "Sabres". Komandas vadība liek domāt, ka viņi ir ieinteresēti turpināt sadarbību ar latvieti, tomēr svarīgs ir jautājums, vai pašam Girgensonam 30 gadu vecumā nav ambīciju nekļūt par spēlētāju, kurš savas karjeras laikā tā arī neuzspēlē Stenlija kausa izcīņā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!